PREMIERE: Borgie & malbeku – Rezonate (Dub)

adiratikorec.jpg

Kombinacija senzualnog trip-hop groovea i electro kozmologije s modernim dodirom u nadahnutoj izvedbi dvoje talentiranih autora iz BiH!

Premda njegova izdanja obično kombiniraju elemente electra, techna i italo disca, ovaj put je Borgie odlučio zakoračiti u nešto eksperimentalnije vode, posebno u dub miksu naslovne trake. Duboko pulsiranje baseva pruža hranjivu podlogu punim tonovima syntha, koji se kroz traku prepliću s acid dionicom, a napetost se polako nadograđuje. Premda gotovo i nema udaraca ritam mašine, ovdje se ne radi o ambijentalnoj glazbi, već je dinamika riješena stilom koji nije uobičajen u electro produkciji. 

Posebnu nasladu pruža čeznutljivi, senzualni glas, za koji je zadužena Belma Zvizdić a.k.a. malbeku, Mostarka sa sarajevskom adresom i velikim glazbenim talentom. Osim što je vokalna dionica adut ovog izdanja, očito je i da je malbeku utjecala i na samu kompoziciju. Njezine autorske stvari nose estetiku 90’s trip hopa, posebno onih njegovih avangardnijih strujanja, a taj se stil posebno jasno odrazio u ovoj traci. 

Za izvorni miks naslovne stvari s EP-a, Borgie je riješio već poslovično atraktivan video u retro estetici, s poučnim monokromatskim animacijama. Naravno, ovdje su prisutni oštri electro praskovi, ritmičko otkucavanje, te igra prijelazima, koji traku čine poželjnim materijalom za živopisan electro set.

Uz originalni miks i dub verziju trake “Rezonate”, te još dvije autorske stvari, ovaj će se EP 1.6. naći na virtualnim policama, a izdaje ga Adriatico Recordings, etiketa zaslužna za brojna zanimljiva izdanja domaćih autora. U međuvremenu, svakako ih čekirajte na Bandcamp stranici etikete!

malbeku
SOUNDCLOUD

Borgie
SOUNDCLOUD | FACEBOOK

Adriatiko Recordings
SOUNDCLOUD | FACEBOOK | WEB

Petar Car