Art Of Fighters, Code Black, Da Tweekaz i MC Villain – rezidenti Hard Island festivala

hard-island-2015-dirty.jpg

Za one kojima je hardcore otvorio vrata u klupski svijet, ali i za nove ovisnike o hardstyle euforiji, sprema se jedinstvena poslastica na Zrću!

Već smo imali priliku najaviti drugo izdanje ovog posebnog događaja, koji okuplja svjetske fanove najbržih, adrenalinskih formi klupskog zvuka, i to na jednoj od najprestižnijih ljetnih festivalskih lokacija – klubu Kalypso na Zrću! Starija će ekipa prepoznati korijene hardstylea i srodnih žanrova u rave i hardcore glazbi koja ih je uvela na party scenu, a mlade se snage napajaju na novim, još bržim i intenzivnijim varijantama hardcorea, koji uz pomoć moderne tehnologije sijeva moćnim razglasima masovnih festivala diljem planete.

Među domaćinima festivala nalaze se četiri imena koja predstavljaju različite struje ovog tvrdog i silovitog zvuka: zvijezde novog hardcorea Art Of Fighters, inovativni norveški hardstyle majstori Da Tweekaz, zatim alkemičar koji spaja EDM s tvrdim žanrovima imenom Code Black, te čuveni MC Villain. Upoznajte ih!

Kao i mnogi drugi čuveni ratnici visokog BPM-a, Art Of Fighters dolaze iz Italije. Od početka milenija razvijaju hardcore zvuk novim, naprednim metodama, sijevajući ubojite ritmove i zarazne psihoaktivne synth riffove, a poznati su i po svojim horror maskama u stilu Jasona iz filma “Petak 13”. Često nastupaju diljem svijeta – od Japana do SAD-a, a na Zrću će se zbog njih naći i brojni zagriženi fanovi iz najudaljenijih država.

Australac sa nizozemskom adresom – Code Black – zapravo je naše gore list! Njegova je dobitna formula u spajanju neodoljivih pop melodija s energijom i snagom hardstylea, čime regrutira tisuće sljedbenika iz EDM tabora, ali dobar dio njih pripada i  tvrdokornim fanovima agresivnih žanrova. Naravno, nije dovoljno samo skupiti “najbolje od oba svijeta”, ono što ga je lansiralo među zvijezde upravo je specifičan osobni pečat, koji ga izdvaja iz mora autora!

Da Tweekaz su nabrijani Norvežani na čiji su zvuk najprije utjecali Prodigy, ali je pod njihovim prstima taj stil brzo mutirao u nove, futurističke smjerove, podjednako obilježene moćnim grooveom, visokim adrenalinom i himničnim melodijama. Osim što su nadareni za produkciju, sjajno upravljaju atmosferom za DJ-pultom, što ćete najbolje iskusiti uz svježi miks, koji su riješili posebno za Hard Island!

Mnogi ne mogu zamisliti pravi hardstyle događaj bez MC Villaina, čije nadahnute ritmičke recitacije podsjećaju na repanje, ali su određene hi-tech estetikom i brutalnim, nabrijanim ritmovima izvođača s kojima nastupa. Premda nije DJ, svakako pripada ikonama suvremene hardstyle scene, a poznavatelji žanra već dobro znaju za njegove šamanske moći.

Hard Island će se održati od 5. do 8. 7. u klubu Kalypso na svima poznatom Zrću! Očekuju vas boat partyji, stage na plaži i glavni stage, a na njima će se odviti raznovrsni tematski programi: hardstyle, hardcore, pa čak i rave, za ljubitelje retro zvuka! GoNParty ima i posebnih pogodnosti za EX-YU ekipu: festivalsku ulaznicu možete nabaviti po cijeni od 39€, cijena dnevne karte je 15€, a postoji i opcija za organizirani prijevoz na samo mjesto događanja! Sve to možete riješiti OVDJE. Pošto je većina ulaznica već planula, bilo bi dobro da požurite!

Hard Island
FACEBOOK | SOUNDCLOUD | WEB

Hard Island 2016
FACEBOOK EVENT