PREMIERE: Fec – Coward (Erly Tepshi Remix)

klubikonpremierefeccowarderlytepshiremixheader.jpg

Gotička avantura građena od baršunastih deep i progressive motiva, nošena mistikom kojom donosi svježinu u žanr, ali i emocije na plesni podij.

Španjolska etiketa Wood je specijalizirana u izdavanju tamnijih struja dubokog, melodičnog i emotivnog klupskog zvuka visoke kvalitete. Njenom se rosteru upravo pridružio meksički autor Fec (Future Eternal Companion), čiji smo fini, tamni deep stil imali prilike čuti prošle zime na kompilaciji sarajevske etikete Submarine Vibes. Za Wood je spremio EP “Ronin” koji sadrži dvije autorske trake i tri remiksa. Ovom vam prilikom predstavljamo varijantu trake “Coward” koju je u svojem specifično zagasitom stilu riješio talijanski producent Erly Tepshi. Izvrstan komad mističnog zvuka za emotivniji dio seta ili introspektivno maštanje kod kuće:

Već je u svojem originalu Fec zacrtao ezoteričnu i romantičnu atmosferu, ali Erly Tepshi silazi još korak niže u kriptu i zaziva sablasti minulih vremena. Osjeća se utjecaj kultnih italo disco soundtracka za talijanske horrore, gdje se poletni groove isprepliće s gotičkom atmosferom, pripovjedajući pomalo jezovite priče, ali s dosta ukusa i razvijenim darom za ugodne harmonije. Ima tu estetike novog deepa i progressive housea, ali sami su elementi dovoljno originalni i neuobičajeni da značajno odskaču od većine suvremene produkcije ovog tipa. Remiks pruža traci dodatnu dozu karaktera, mistike i dostojanstvene melankolije, što će sigurno pružiti užitak onim zahtjevnijim poznavateljima žanra.

Ostatak izdanja također prati pomalo tmurna, ali privlačno zatamnjena atmosfera: originalni miks naslovne trake je sazdan od deep/prog elemenata i nosi ju opasna, zlokobna bas linija, ali ju zato krasi catch horror tema. Remiks koji je riješio Affect! nosi nešto vedrije note i veći naglasak na progresivu, dok je hipnotička verzija koju potpisuje Satom ozbiljan komad klupskog zvuka, koji veže 90’s EBM estetiku i nove struje mračnog deep techna. 

EP “Ronin” izlazi 4.10. na svim boljim digitalnim policama, a u međuvremenu, svakako prošarajte dosadašnjim izdanjima etikete Wood, jer im je selekcija izuzetna – mogli biste pronaći neka tajna oružja za vaše setove.

Fec
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Erly Tepshi
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

WOOD
FACEBOOK | SOUNDCLOUD

Petar Car