Slovenci proizvode prvi anti-gravitacijski gramofon

MAG-LEV ekipa tvrdi: “zrak je najbolji prijenosni medij jer uzrokuje najmanje trenja”. Vrhunski audio ili atraktivni trik? Prosudite sami.

Nazvana prema “lebdećem” željezničkom sistemu razvijenom 40-tih godina prošlog stoljeća, slovenska audio firma MAG-LEV (magnetska levitacija) je osmislila model gramofona koji bi trebao eliminirati brojne tehničke zapreke prilikom okretanja tzv. tanjura na kojem leži gramofonska ploča. Tako će se navodno osigurati gotovo savršeni užitak slušanja ploča čak i onim picajzlama koje osjete mikro-varijacije u zvuku i kod najsuvremenijih modela s najskupljim drive sistemima. Svi ostali će ih vjerojatno kupiti zato da se pred gostima mogu pohvaliti letećim tanjurom u dnevnom boravku:

Proizvođači tvrde kako nevjerojatnu preciznost okretanja osigurava moćni senzor i detaljno kalibrirani softver, a što se ostalih pogodnosti tiče, tu su uglavnom sve karakteristike koje možete pronaći na svim gramofonima današnjice – biranje između 33 i 45 okretaja, igla se diže kad strana ploče završi itd. Proizvod je zasad još na Kickstarterovoj fund-raising kampanji, a trebao bi izići iduće godine. Više je modela u ponudi: cijene kreću od 780$, što i nije pretjerano visok iznos ukoliko se doista radi o vrhunskom komadu opreme, a ne samo atraktivnoj igrački. Svoj primjerak možete (pokušati) osigurati OVDJE.

MAG-LEV Audio
FACEBOOK | INSTAGRAM | WEB

MAG-LEV Audio 15 Levitating Turntable