PREMIERE: Two-S zaziva magiju Bizanta na “Naked Soul” za Magician On Duty

Organski deep prožet zavodljivim istočnjačkim elementima u melodiji i udaraljkama oživljava drevna vremena i pakira ih u format za suvremene podije.

Stefan Stojović iz Ulcinja se u klupskom svijetu samozatajno, ali sigurno uspinje kvalitetom svojih radova, koristeći alias Two-S. Za ovaj je komad muzike izabrao etiketu prikladnog naziva Magician On Duty, na kojoj uskoro izlazi EP “Naked Soul“, a mi imamo posebno zadovoljstvo predstaviti vam naslovnu traku, kroz koju se izvijaju tople arabeske između udaraca pažljivo aranžiranih pustinjskih bubnjeva. Radi se o pravoj poslastici za ljubitelje organskog klupskog zvuka, pa vas pozivamo da uronite u bajku:

Nakon što duboki klupski kick zada tempo, iz pozadine se odmjereno oslobađaju elementi bliskog istoka, trzajući strune duše rafiniranim stringovima i pješčanim grooveom, zacrtanim sinkopama na udaraljkama. Čitava je traka presvučena mirisom beskrajnih otvorenih prostora pustinje, a ženski vokal koji se prepliće oko elemenata pjesme nema nikakve poveznice sa zapadnjačkom distanciranom melankolijom, već ubada ravno u dušu istinskom ljudskom čežnjom. Radi se o čistokrvnom soulful houseu, samo što korišteni motivi nisu prepisani iz afro-američkih geta SAD-a, već se napajaju na tlu iz kojeg rastu.

Bilo bi sjajno kad bi više domaćih producenata prepoznalo potencijal koji nose prostori na kojima su odrasli, te da se na njihovim karakteristikama i naslijeđu nacrpe inspiracije, umjesto da gotovo svi gledaju prema estetici zapada, koja je toliko reklamirana putem medija (a tu reklamu, “načelno”, svi preziru). Na EP-u ćete pronaći još dvije varijante ove trake – jednu potpisuju Zone & Usif i ona je nešto užurbanija, ali koristi zavodljiv groove, dok je drugu riješio Ionais, a njegov pristup koristi neke elemente progressive house estetike, premda ne robuje žanru, već implementira bizantske elemente u njegov mehanizam.

Izvanredna kolekcija s tri varijante na temu za tri različite situacije u setu – EP “Naked Soul” izlazi 31.10. na etiketi Magician On Duty, a trake s njega su već pokupile priznanja na internet zajednici. Zavrtili su ih brojni majstori eklektičnog deep ugođaja među kojima su i Estray, Last Of Me, Enzo Muro i ekscentrični njemački majstor Timboletti (čekirajte intervju), a mi vam preporučamo da ga nabavite čim izađe i odmah iskoristite u svom Halloween setu!

Two-S [FB | SC]
Magician On Duty [FB | SC]