PREMIERE: Guido Cusani predstavlja tamnu deep traku “Anxiety” na etiketi WOOD

Guido_Cusani_1_1200x630

Originalna intervencija u deep/progressive stil, uz kombinaciju retro-industrial udaraljki i rafiniranog disco groovea.

Mlada španjolska etiketa WOOD ima razvijen ukus u tamnijim strujama deep i progressive zvuka i pritom ne oklijeva odbaciti sigurnost predvidljivog zvuka. Već smo imali zadovoljstvo predstaviti darkersku traku “Coward” koji je rješio meksički producent Fec, a remiksirao Erly Tepshi. Danas ćemo se pozabaviti još jednim zanimljivim izdanjem, koje potpisuje talijanski autor Guido Cusani – traka nosi zlokobno ime “Anxiety”, a uskoro bi trebala izaći na EP-u “Analog Expression”.

Ritam je stvoren okretanjem zupčanika svojevrsnog satnog mehanizma, koji ostavlja dojam stare industrial škole, ali kad gumena bas-linija počne s pumpanjem, jasno je da će prednost uzeti minimalistički disco groove. U skladu s nazivom trake, synthevi podižu napetost, dok se u aranžmanu prilično naglo prelamaju različite atmosfere. To ne znači da je stvar pretjerano kaotična – blaga doza nervoze ovdje služi kao pogonsko gorivo. Materijal od kojeg je traka sazdana daje blagi naklon 80-tima, posebno specifičnoj futurističkoj estetici tog razdoblja, ali bez trash elemenata. Ovo je ozbiljan, vješto izbrušen komad deepa sa suptilnim injekcijama progressive stila, koji u sebi nosi pročišćenu esenciju italo-disco energije.

Ostatak izdanja nosi sličnu vibraciju, ali ipak nešto pitomiju. “Japan’s Expressions” je sofisticiran komad klupskog zvuka sa soundtrack atmosferom i sjajnim melodijama na synthu, a “Trouble” je nešto mračniji komad electra s industrial i EBM štihom. Na repertoaru su ju još dva remiksa trake “Anxiety” koje potpisuju Th Moy (pitomija i melodičnija varijanta) i Sarcasmo (koji daje naglasak italo-disco elementima), te remiks trake “Japan’s Expression” koji je riješio Weird Sounding Dude – unatoč bizarnom imenu, radi se o sjajnoj preradi koja je zadržala suptilnu melodiju originala, ali je u kičmu ubrizgala dodatnu dozu groovea.

EP “Analog Expression” izlazi 24.1.2017., a moći ćete ga nabaviti na svim boljim digitalnim policama.

Guido Cusani
FACEBOOK
SOUNDCLOUD

WOOD
FACEBOOK
SOUNDCLOUD

Petar Car