Midland osvojio priznanje za najbolji Essential Mix 2016.

midland-essentail-mix-2016-winner

Ove je godine konkurencija bila posebno jaka.

2015. je titulu odnio Ben Klock, demonstrirajući kako njegova vještina ne jenjava s godinama. Ove je godine bilo prilično napeto, obzirom na to da su kandidati bili među najjačim imenima suvremene scene: Âme i Dixon, Leon Vynehall, Recondite, Dusky, te Midland, koji je pomalo neočekivano odnio krunu. Neočekivano – ne zato što ju ne bi zaslužio, već zbog toga što su mu konkurirala imena koja su prilični miljenici medija. Ovaj je mladi autor u svojem ovogodišnjem Essential Mixu iskombinirao house i techno s dosta disco elemenata, stvarajući eklektični koktel koji pulsira i diše organski, sa značajnim udjelom onih slatkih, sitnih ljudskih grešaka kakvima su u doba vinila obilovali svi setovi. Ako ga slučajno još niste imali priliku iskusiti, bacite uho i uvjerite se o čemu je riječ:

Sam autor je izjavio: “Niti sam ne znam što bih rekao, ali sinoć je moj Essential Mix proglašen najboljim ove godine. Još uvijek sam stvarno u stanju šoka. Nikad nisam temeljitije radio na nečemu nego na ovome. Hvala BBC Radiju 1 i sucima za ovu iznimnu čast.”

Među sucima su se našli prošlogodišnji pobjednik Ben Klock, kao i predstavnici velikih magazina DJ Mag, Dancing Astronaut, XLR8R, te ugledni majstori B. Traits, Kölsch i Pete Tong. Ako niste imali priliku preslušati ostale kandidate, možete ih pronaći u ovom članku – svi zaslužuju vaše uho!