Behringer najavio analogni synth za svega 49$!

behringer_synth_deepmind-12

Sprema se nova revolucija na tržištu dostupnih analognih mašina.

Prije ovogodišnje NAMM konferencije, Uli Behringer je dao intervju na Synth-A-Thon eventu, gdje je davao podatke o novom sintisajzeru DeepMind 12, koji za malo novaca nudi analognu polifoniju. Behringer je firma poznata po tome što je oduvijek nudila amaterskim producentima audio opremu po povoljnim cijenama, premda kvaliteta nije uvijek bila na razini. Doduše, obzirom na omjer cijene i kvalitete, uvijek su bili više nego fer, a čini se da je to slučaj i sa DeepMind 12, koji je njihov prvi synth.

U ovom je intervjuu Uli pružio neke zanimljive podatke o svojem djetinjstvu – naime, otac mu je bio nuklearni fizičar i strastveni muzičar opsjednut crkvenim orguljama, a koliko se god nevjerojatnim činilo – jedne je uspio izgraditi na tavanu. Njegov je nasljednik podjednako strastveno prigrlio muziku, pa je svoj prvi monosynth, koji je ujedno sadržavao električne orgulje i električni klavir, izradio još kao tinejdžer. Tako priča o DeepMind 12 zapravo vuče svoje korijene još iz 80-tih!

Ono što je posebno zanimljivo u intervjuu, u kojem Uli otkriva da sve ideje za novi synth dobiva od fanova putem internetskih foruma, jest činjenica da je najavio čitavu novi liniju syntheva od kojih će neki analogni modeli koštati tek 49$! Čini se da je prilično naučio od firme Korg, koja je postigla iznimno velik uspjeh svojim superpovoljnim analognim mašinama iz Monotron, Monotribe i Volca linija. Obzirom na to da je izumitelj tih linija, talentirani mladi genij Tatsuya Takahashi, upravo napustio Korg, moguće je da tržište očekuje svježa Behringer revolucija! Više o nadolazećim akcijama saznajte kroz intervju:

DeepMind 12 je već dostupan na tržištu! Ukoliko u vašem studiju nedostaje analogni synth s dvanaesterostrukom polifonijom, 24 oscilatora, Juno arhitekturom i ugrađenim efektima, svoj primjerak možete nabaviti po cijeni od oko 1200€. Oni koji imaju naviku naručivati iz Njemačke, svoj primjerak mogu riješiti OVDJE.