Wheel je gramofon koji ploče vrti i vertikalno

wheel-by-miniot_wall-mount_1200x630

Minimalistički elegantni stroj koji uz visoku kvalitetu reprodukcije u sebi krije brojne prednosti.

Nizozemska firma Miniot spojila je retro eleganciju i tehnološki futurizam u elegantan i minimalističan gramofon Wheel koji pruža brojne pogodnosti. Stroj je drven, okrugao i tek nešto veći od same vinilne ploče, a opet sadrži sve što možete naći kod klasičnih gramofona – pa i više od toga. Jedna od najzanimljivijih opcija je činjenica da ga možete postaviti i vertikalno, pa tako možete uštediti i nešto mjesta, a time i pružiti dodatni tračak atraktivnosti dnevnoj sobi. Ploča se postavlja naopako, igla svira s donje strane, senzor prepoznaje groove između traka – možete ih i preskakati! Upotreba je jednostavna: stranu ploče koju želite čuti polažete prema dolje (obratno od uobičajenog), a kontrola za pokretanje, zaustavljanje i preskakanje pjesama nalazi se u centru ploče. Najbolje ćete si to predstaviti u ovom vizualnom primjeru:

Dodatni detalji, npr. kako se unutrašnjost čuva od prašine i ostale tehničke specifikacije, prikazani su kratko i egzaktno u ovom videu:

Kickstarter kampanja je bila zacrtana na 50000€, a premda je ostalo još 17 dana do njenog kraja, iznos je već premašen uz prikupljenih 90000€. Cijena po primjerku se kreće od 476€ naviše, a  svoj možete osigurati OVDJE.