PREMIERE: Mlinar izdaje rafinirani deep/tech “Crossing The Sea” za The Purr Music

Mlinar_1_1200x630

Vješta i pažljivo koordinirana igra napetosti u fino brušenom groove mehanizmu.

Minhenski DJ i producent prilično “domaćeg” imena Mlinar krstari elektroničkom scenom od samog kraja 90-tih, a u svom je gradu vrtio za pultom svih značajnih klubova. Osim toga, naša ga publika poznaje s nastupa u jadranskim klubovima Gotham i Hacienda! Svoj je stil profilirao prateći američku radio stanicu Perspectives, pa je i sam počeo voditi radio-program Digitaltraxxx, putem kojeg predstavlja svježe novosti iz svijeta tech, progressive, minimal, ali i dub i funk zvuka. Osim toga, bavi se i produkcijom, a u njoj se mogu čuti utjecaji svih gorenavedenih žanrova. Dosad je izdavao za Crossings, Typ3, Frequenza, Sleepless Nights i druge zanimljive underground etikete, a materijal mu uvijek odražava ležeran stil, obojan živopisnim bojama suvremenog zvuka. Danas slušamo naslovnu traku njegovog nadolazećeg EP-a “Crossing The Sea” za domaću etiketu The Purr Music, koja je poznata po sofisticiranoj selekciji deep/tech autora.

Čisti i fino polirani groove zacrtava atmosferu, protkan pomalo psihodeličnim šaptajima vokala. Ritam suptilno uvodi elemente u aranžman, stvarajući satni mehanizam zupčanika koji bacaju u pokret zglobove podmazane baršunastim i toplim melodijama koje izviru iz aranžmana. Očito je da je autor dosta naučio vrteći na našoj obali, pošto pulsirajuće melodije i hipnotička atmosfera mirišu na ljeto, posebno na one trenutke slatkog ulaska u delirij. Upravo je u tu svrhu sredinom trake plasirao break, koji se vraća uz sporogoreći fitilj, pripremajući um i tijelo na novi nalet adrenalina. Ipak, tu se ne radi o vulgarnom manipuliranju, već o vještoj i pažljivo koordiniranoj igri napetosti, kojom Mlinar pridobiva podij na svoj teren, balansirajući na granici rafiniranog plesa i razuzdane euforije, pružajući plesačima energiju koju crpi upravo iz tog paradoksa.

NA EP-u se nalaze još dva remiksa ove trake. Prvi potpisuje njemački minimal/tech producent Cameron Thias, uz nešto ubrzaniji ritam, premda zadržava ljetne note i proggy pulsiranja. Drugi remiks je riješio minhenski deep/tech autor Tale Cooper, koji je ogolio traku na njezine osnovne dijelove, ali je pritom istaknuo njene melodične poslastice. EP “Crossing The Sea” izlazi 13.3. na etiketi The Purr Music, a moći ćete ga nabaviti na svim boljim digitalnim policama.