PREMIERE: Buzdovan “Darkest Pitch” videom i prljavom “Ass Cheeks On My Face” najavljuje novi EP

Buzdovan_1_1200x630

Emotivna, senzualna i višeslojna erotska avantura u prljavom electro formatu.

Nekadašnji član How Convinient i Trieste, Buzdovan se kod nas već imao prilike predstaviti odličnim remiksom JevremoveWhite Mice za Adriatiko Recordings, gdje je na rafiniran način iskoristio kozmičke italo-disco elemente originala i skladao komad ukusan klupski komad s visokim potencijalom za otimanje pažnje u melodičnim setovima. Danas se vraća u nešto prljavijem stilu, s EP-em “Darkest Pitch” za istu etiketu, a s njega vam predstavljamo dvije trake, jednu u audio formatu, a drugu potkrijepljenu adekvatnim videom. Krenimo redom!

Koristeći old-school electro ritam, začinjen hrđavom prljavštinom, Buzdovan otvara traku cheeky imena “Ass Cheeks On My Face”. Atmosferu zacrtavaju pulsirajući vodeni mjehuri bas-linije i zlokobne pijane orgulje koje se lijepe između udaraca. Podmuklo prošaptan, refren nosi frazu iz naslova, čija će poruka zagolicati maštu ekipe na podiju i najaviti moguću akciju u nekom zabitom kutku. Možda se radi o klasičnom komadu body/electro zvuka, ali ga krasi dramatičnost i karakter kojim će se izdvojiti u setu, te pokrenuti ekipu crnim humorom i drskom senzualnošću.

Kao što ime nagovještava, naslovna “Darkest Pitch” nosi nešto zajebaniju atmosferu – potmuo i prigušen post-industrial uvod izvlači se iz dubina uz kopajuću bas-liniju i synth frazu koja zvuči kao da ju je napravio fiktivni sovjetski Jean-Michel Jarre koji je 70-tih odrastao skriven u oronulom podrumu uz švercane oscilatore. Vodstvo opet preuzima težak industrijski disco ritam i repetitivna vokalna fraza “desire“, otkrivajući da tama inspiracije ipak leži u tjelesnoj žudnji. Kroz aranžman se provlače i gotičke note, kad synth preuzima ulogu dalekog sablasnog zbora okupanog reverbom. Glazba, kao i video, kao da povlače neke motive iz Buzdovanovog “podmorničkog” projekta Trieste, samo ovdje nisu oslikani estetikom novog deepa, nego post-industrial / electro teksturama. Prljav i distorziran kao i sama traka, čini se da video prikazuje testiranje nuklearne bombe usred oceana, a ako uzmemo u obzir tjelesne konotacije trake, možemo samo zamišljati kakvu to metaforu za sobom povlači.

Na EP-u se nalazi i suptilna “Death Is Solitude”, gdje se uz sjajnu melodijsku temu provlači i poletan italo groove, kakav smo kod Buzdovana imali već prilike čuti, samo ovaj put u čađavom darkerskom formatu. Čitavo je izdanje odlično zaokruženo i nosi zanimljivu priču kroz tri sadržajno različite trake, a opet čvrsto povezane industrijskom prljavštinom i žudnjom u svojim raznolikim oblicima. Osim toga, ovo je vrlo zanimljiv i osvježavajuć odmak od inače (uglavnom) kristalno čistog zvuka etikete.

EP “Darkest Pitch” izlazi 01.04. na Adriatiko Recordings, a moći ćete ga nabaviti na Bandcampu etikete, te na svim boljim digitalnim policama.