PREMIERE: Last Of Me riješio prozračan vozni remiks za DJ Macro “Neverending Story” na BC2

Klubikon_premiere_DJ_Macro_The_Neverending_Story_Last_Of_Me_Remix_1200x630

Poletna progressive house varijanta istinskog ljetnog hita za vožnju kabrioletom uz beskrajnu plažu.

Digitalni imprint Balkan Connection a.k.a. BC2 Records od 2014. godine plasira probrana izdanja domaćih i stranih autora progressive, tech-house i techno zvuka, uz potpuru jakih igrača među kojima su Hernan Cattaneo, Nick Warren i Mladen Tomić. Među nadolazećim izdanjima sprema se EP “The Neverending Story” koji potpisuje DJ Macro, voditelj na popularnom Radiju AS FM i rezident, te stage manager na Exit Festivalu. Njegov je dinamični stil obilježen progressive / tech zvukom – vrtio je na festivalima kao što su Exit i Soundlovers, cijenjenim klubovima kao što su Amnesia, Pacha, Escape u Amsterdamu i Opium u Barceloni, a izdavao je za etikete poput Kontor, Exklusive Records, Nueva Digital, Pineapple Digital i Frisky.

Danas imamo zadovoljstvo poslušati remiks naslovne trake koji potpisuje jedan zanimljivi domaći DJ u usponu – Last Of Me! Nedavno smo saznali da je njegovu traku “Circle Of Life” veliki John Digweed uvrstio u svoj novogodišnji set, koji izlazi na idućem izdanju kultne “Live In…” edicije. Osim toga, ovaj se producent istakao i zanimljivim remiksima za priznate underground izvođače kao što su Tim Andresen, Elenika, te Q’Beck & Xenia Beliayeva. Uz dokazano kvalitetan autorski materijal, ovdje ponovno demonstrira svoju vještinu rearanžiranja:

U ogoljelom uvodu Last Of Me pruža otvoreno polje za umiksavanje, da bi ključni dio trake krenuo ubrzo nakon prve minute. Ugodna i tekuća bas linija izvija se zmijski preko voznog house ritma, oscilirajući  blago u intenzitetu, pružajući organsku dinamiku. Nakon prvog prijelaza, uvlači se suptilna “nebeska” tema, ubrizgavajući traci suzdržanu, ali efikasnu emotivnu notu. Psihoaktivni efekti bacaju vožnju u drop iz kojeg polako izvire kozmički arpeggio, koji će nakon povratka šuštavog sweepa preuzeti kormilo u novom naletu groovea. Ima tu iskuliranog funka, ali aranžman je prilično vjetrovit i prozračan, pa asocira na ležernu vožnju kabrioletom uz atraktivne plaže. Pred kraj trake se vraća i zujeća zmija s početka te daje novi pogon ovoj poletnoj vožnji. Kao što ime trake sugerira, riječ je o portretiranju jedne idealne situacije – vječnog godišnjeg odmora, daleko od okova radnog vremena. Na kraju krajeva, na partije i odlazimo upravo radi tog iskustva!

Originalni miks trake zaziva nešto klasičniji retro house zvuk, ali jednako miriše na tropske plaže. Cyd i Clefomat u svom su remiksu pristupili nešto mračnije, ciljajući ravno na znojne noćne podije i prljavi elektronički funk. EP “The Neverending Story” izlazi 20.3. na BC2 Records, a moći ćete ga nabaviti na svim boljim digitalnim policama.