features

PREMIERE: Last Of Me riješio prozračan vozni remiks za DJ Macro “Neverending Story” na BC2

Poletna progressive house varijanta istinskog ljetnog hita za vožnju kabrioletom uz beskrajnu plažu.

Digitalni imprint Balkan Connection a.k.a. BC2 Records od 2014. godine plasira probrana izdanja domaćih i stranih autora progressive, tech-house i techno zvuka, uz potpuru jakih igrača među kojima su Hernan Cattaneo, Nick Warren i Mladen Tomić. Među nadolazećim izdanjima sprema se EP “The Neverending Story” koji potpisuje DJ Macro, voditelj na popularnom Radiju AS FM i rezident, te stage manager na Exit Festivalu. Njegov je dinamični stil obilježen progressive / tech zvukom – vrtio je na festivalima kao što su Exit i Soundlovers, cijenjenim klubovima kao što su Amnesia, Pacha, Escape u Amsterdamu i Opium u Barceloni, a izdavao je za etikete poput Kontor, Exklusive Records, Nueva Digital, Pineapple Digital i Frisky.

Danas imamo zadovoljstvo poslušati remiks naslovne trake koji potpisuje jedan zanimljivi domaći DJ u usponu – Last Of Me! Nedavno smo saznali da je njegovu traku “Circle Of Life” veliki John Digweed uvrstio u svoj novogodišnji set, koji izlazi na idućem izdanju kultne “Live In…” edicije. Osim toga, ovaj se producent istakao i zanimljivim remiksima za priznate underground izvođače kao što su Tim Andresen, Elenika, te Q’Beck & Xenia Beliayeva. Uz dokazano kvalitetan autorski materijal, ovdje ponovno demonstrira svoju vještinu rearanžiranja:

U ogoljelom uvodu Last Of Me pruža otvoreno polje za umiksavanje, da bi ključni dio trake krenuo ubrzo nakon prve minute. Ugodna i tekuća bas linija izvija se zmijski preko voznog house ritma, oscilirajući  blago u intenzitetu, pružajući organsku dinamiku. Nakon prvog prijelaza, uvlači se suptilna “nebeska” tema, ubrizgavajući traci suzdržanu, ali efikasnu emotivnu notu. Psihoaktivni efekti bacaju vožnju u drop iz kojeg polako izvire kozmički arpeggio, koji će nakon povratka šuštavog sweepa preuzeti kormilo u novom naletu groovea. Ima tu iskuliranog funka, ali aranžman je prilično vjetrovit i prozračan, pa asocira na ležernu vožnju kabrioletom uz atraktivne plaže. Pred kraj trake se vraća i zujeća zmija s početka te daje novi pogon ovoj poletnoj vožnji. Kao što ime trake sugerira, riječ je o portretiranju jedne idealne situacije – vječnog godišnjeg odmora, daleko od okova radnog vremena. Na kraju krajeva, na partije i odlazimo upravo radi tog iskustva!

Originalni miks trake zaziva nešto klasičniji retro house zvuk, ali jednako miriše na tropske plaže. Cyd i Clefomat u svom su remiksu pristupili nešto mračnije, ciljajući ravno na znojne noćne podije i prljavi elektronički funk. EP “The Neverending Story” izlazi 20.3. na BC2 Records, a moći ćete ga nabaviti na svim boljim digitalnim policama.