Mihai Popoviciu dolazi u Beograd na prvi STATE of RAVE

Mihai-Popoviciu_5_1200x630

Zazivanje iskonskog klupskog iskustva uz neke od najtalentiranijih izvođača istočnoeuropske scene!

Prošla su desetljeća, a termin rave je i dalje ostao zapisan u klupskoj kulturi kao nadnaravno iskustvo popraćeno specifičnom atmosferom mitološkog zlatnog doba elektroničkog zvuka. Svatko tko se razumije u mitologiju zna i da se zlatnom dobu uvijek može pristupiti – ako se zna kako i ako su uvjeti povoljni, a upravo je iz tog razloga osnovana platforma State of Rave! Prvo izdanje ovog događaja na line-upu je osiguralo nastupe sjajnih stranih i domaćih alkemičare, koji će svojom vještinom zazvati onaj iskonski rave osjećaj. Krenimo redom!

Rumunjski veteran Mihai Popoviciu pripada gotovo mitološkim ličnostima na svjetskoj sceni. Jedan od najinovativnijih istočnoeuropskih producenata, na scenu je uletio upravo u doba rave eksplozije 90-tih i svjedočio punom zamahu elektroničkog plesnog undergrounda. Nakon dugogodišnjeg tesanja stila za DJ pultom, prije nešto više od deset godina počeo je plasirati vlastitu produkciju i s njom instantno ostvario zapažen uspjeh kroz izdanja za kultne etikete Gigolo Records, Level Non Zero, Fear Of Flying, Diynamic, Bondage, Toolroom, Bedrock i brojne druge priznate imprinte. Njegov je deep/tech & techno stil obilježen funky grooveom i fino brušenim, toplim synth linijama, stvarajući balans između vrućeg i tvrdog plesnog ritma i rafiniranih melodijskih pasaža. Zadnjim je nastupom u Beogradu u potpunosti osvojio ekipu, a događaj se prepričavao mjesecima, pa ako ste slučajno propustili, nemojte dozvoliti da vam se ta greška ponovi! U nastavku poslušajte novi EP “Friction” koji izlazi 24.03. za Poker Flat Recordings.

Tu su i briljantni Mađari Peter Makto & Gregory S, koji su se u mladosti također napojili rave nektarom i nastavili plasirati taj neponovljivi osjećaj kroz svoje setove i produkciju. Zajedno su komponirali neke doista neodoljive trake kao što su “Snake Yoga” i “HomeBase“, a svoju su alkemiju pronašli upravo u razlikama – Peter stremi oštro definiranom grooveu,a Gregory atmosferičnim elementima. Više o njima možete saznati u opsežnom ali posebno zanimljivom intervjuu, a svakako bacite uho i na podcast, kojim će vas ponijeti na baršunasto putovanje kroz raznovrsne inkarnacije sofisticiranih klupskih žanrova – jedan u osnovi kompleksan zadatak, ali izveden sasvim opušteno i jednostavno, s ciljem osvajanja same duše plesnog podija.

Domaće snage predstavljaju vješte ruke, čiji se stil brusio na brojnim akcijama za DJ pultom – zasluženo su odabrani Peter Portman, Hot Tub, Marko Vuković i John Belk.

Prvi STATE of RAVE održat će se 18.3. u beogradskoj dvorani Magacin Depo, cijena ulaznice je 990 RSD, a svoju možete osigurati OVDJE.

Ovim putem imate priliku proći i besplatno jer dijelimo 1×3 upada! Procedura je ova: pronađite na Klubikon Facebooku post s ovim člankom, lajkajte ga i u komentaru tegirajte dvije osobe koje namjeravate povesti, a zatim ga šerajte na public. Izvlačenje je u petak, 17.3. Sretno!

State-of-Rave_03182017_Magacin-Depo_Beograd