Hercules & Love Affair, Gilles Peterson, Roy Ayers i Midland ovog ljeta na Obonjanu

Obonjan_1_1200x630

Otočka magija koja nudi puno više od muzičkog hedonizma i izležavanja na suncu.

Nedavno smo saznali da Electric Elephant seli na Obonjan, što je značilo da će imati svoje prste i u izboru glazbenog programa. S prvom porcijom line-upa to se i potvrdilo, s time da ulogu kustosa u izboru izvođača, predavača i voditelja radionica imaju i Gilles Peterson & Worldwide FM, Wanderlust, The Numinous, R&S Records, She’s Lost Control, Berlin Community Radio i druge platforme vezane za glazbu, film, dizajn i zdrav život.  Nas ipak najviše zanima line-up, pa krenimo redom!

Osim što je jedan od kustosa, veteran britanske scene Gilles Peterson je i jedan od headlinera, pa ćemo imati prilike čuti njegovu sjajnu funk/soul & rare groove selekciju čiji će vrući egzotični ritmovi biti sjajna zvučna scenografija na Obonjanu. Tu su i Hercules & Love Affair, avant-pop velikani novog milenija čiji je zarazni acid/pop/house stil osvojio fanove najrazličitijih žanrova. Soul maestro Roy Ayers već 50 godina kreira estetiku novog plesnog jazza, a posebno zadovoljstvo će biti uhvatiti njegov nastup uživo. Na repertoaru su i: Midland, vlasnik titule za najbolji Essential Mix 2016.; Prosumer znan kao “čuvar povijesti house zvuka”; njemački veteran Gerd Jansen, predvodnici disco revivala Horse Meat Disco; Jack Savidge iz proto-house / discofunk kolektiva Friendly Fires; Dave Maclean iz Django Django; za one koji vole gitare – tu su egzotični “tajlandski” psihodeličari Khruangbin. Uz njih nastupaju još Jordan Rakei, Norman Jay MBE, Kaitlyn Aurelia Smith, Flamingods, Mister Saturday Night, Ray Mang i Garden City Movement. Naravno, ovo je tek prvi kontingent izvođača, a organizatori poručuju da nas očekuju još brojne zvijezde!

Što se radionica tiče, futurist Daniel Pinchback će iz filozofske perspektive pristupiti nekim trenutnim problemima i kretanjima na planeti, Patternity će se osvrnuti na produkt-dizajn, Charlie Morley će podučavati lucidnom sanjanju, čuveni mistik Laraaji će vas uvoditi u trans putem muzike (čime se svojedobno okoristio i Brian Eno), tu je i pisac legendarne KLF biografije John Higgs, aktivistička performerica Lisa Luxx će demonstrirati što znači poezija u 21, stoljeću, pisac Anthony Peake će istraživati rubna područja ljudske svijesti, uključujući i “fenomene nakon smrti”, s Sam Bompas će vam otkriti suvremene metode inventivne prodaje. Za katedrom će se naći još The Wild Swimming Brothers, David Bramwell, Nick Jankel, Kato Wong, Loba Diaries, MA-TT-ER i Super Human Earth. Ukratko, brdo doista zanimljivih tema, a bilo bi odlično prisustvovati svim predavanjima.

Tu su još i raznovrsne aktivnosti vezane za jogu, meditaciju i fitness, te brojne drugi ležerni sadržaji kojima se možete prepustiti. Za ljubitelje kulinarskih užitaka, na raspolaganju će biti brojni restorani i barovi s raznovrsnim menijima – od ove godine možemo očekivati i autentični hrvatski roštilj. Na otoku će biti i nekoliko trgovina u kojima možete kupiti proizvode za osobne potrebe, duhan i slično. Gotovina se ne koristi,već se sve plaća očitavanjem festivalske narukvice.

Da biste osigurali svoje mjesto, nije vam potrebna festivalska ulaznica – dovoljno je da bukirate smještaj – možete birati nekoliko opcija koje uključuju šarmantne kolibe i luksuzne šatore. Smještaj se ne plaća po osobi, već po sobi, a cijene se kreću od 59€ po noćenju naviše. Na otok ćete najlakše doći brodom iz Šibenika, a plovidba traje 45 minuta.

Program na Obonjanu odvijat će se od 23. 6. do 3.9., a svoj boravak tamo najbolje je planirati vezano za sadržaje koji vas interesiraju. Program sa svim dosad objavljenim izvođačima i voditeljima radionica možete po datumima pretražiti OVDJE, a zatim svoj smještaj rezervirajte OVDJE.