Policija prekinula rave u aktivnoj kanalizaciji!

Studenti iz Newcastlea su ovo smrdljivo iskustvo začinili solidnom dozom plina smijavca

Tijekom vikenda 200-tinjak rejvera iz britanskog grada Newcastle je “riskiralo svoj život” na partiju koji se odvio u starim gradskim tunelima za kanalizaciju, prenosi Evening Standard. Policija je navodno otkrila ovu prljavu rabotu pošto su naletjeli na facebook event, mada se čini da su za to zapravo dounali pošto su im se neki od posjetitelja javili zabrinuti za vlastitu sigurnost. Ekipa se navodno najprije sastala u obližnjem pubu, a zatim su krenuli u utrobu grada, čija scenografija nije najprikladnija za ugodno klupsko iskustvo. Predstavnik policije Dave Pickett je izjavio:

Iz fotografija je očito kako nije riječ o sigurnom mjestu za javno okupljanje, a kamoli o prikladnoj prostoriji za zabavu. Ovaj događaj nije bio prijavljen niti podržan od strane organa vlasti odgovornih za nadzor nad javnom sigurnošću. Samom prostoru nije lako prići, a da je bilo slučajeva koji su zahtjevali hitnu pomoć, bili bi u velikoj nevolji. Sretni smo što nije riječ o ozbiljnijem incidentu, posebno kad uzmemo u obzir da su mnogi bili pod utjecajem alkohola.”

Doduše, nitko nije uhapšen zbog posjedovanja droga ali video dokazuje da je na licu mjesta bilo korištenih kapsula plina smijavca, koji je u Velikoj Britaniji trenutno jedna od najpopularnijih droga, a njegova je upotreba samo djelomično regulirana. Više o tome možete saznati u ovom intrigantnom dokumentarcu.

Prema izjavi policije, čini se da su se ovoj avanturi dosjetili upravo studenti lokalnog sveučilišta. Čini se da suvremeni rejveri pretjerano doslovno shvaćaju pojam undergrounda, a koliko se ovakvih tuluma u kanalizaciji već održalo – možemo samo pretpostavljati.

illegal-rave-busted-by-police-newcastle-sewer_1 illegal-rave-busted-by-police-newcastle-sewer_2 illegal-rave-busted-by-police-newcastle-sewer_3 illegal-rave-busted-by-police-newcastle-sewer_4 illegal-rave-busted-by-police-newcastle-sewer_5