Secret Solstice Festival ima novu atrakciju, 5000 godina star tunel od lave!

secret-solstice-2017_lava-tunnel_2_1200x630

Doduše, ova je atrakcija rezervirana samo za nekolicinu odabranih.

Islanđani su narod koji je iznimno ponosan na svoju kulturu, solidarnost, ali i prirodne ljepote svoje domovine, a srećom – rado sve to dijele s drugima. Tako je nastao jedan od najatraktivnijih festivala na svijetu – Secret Solstice – koji uz vrhunski line-up nosi i zapanjujuća iskustva u zemlji leda i vatre. Ako još niste imali priliku saznati o čemu se točno radi, svakako pogledajte prošlogodišnji aftermovie! Pošto je Island vulkanska zemlja, sasvim je jasno da su iskoristili ljepote koje pružaju ovi neusporedivi krajolici, a za iduće su izdanje spremili još jedan novi, jedinstveni stage.

Novi će se koncertni prostor nalaziti u podzemnom tunelu koji je lava probila prije 5000 godina, smještenom u kompleksu tunela poznatom pod imenom Raufarhólshellir. Ovakvi tuneli nastaju kad lava putuje pod površinom zemlje, izbačena prilikom erupcije vulkana, a zatim se ohladi u tvrdu koru stvarajući tzv. “tube”. The Lava Tunnel showcase će ipak biti događaj s prilično ograničenom količinom ulaznica – svega 50 – a koje će se prodavati odvojeno od samih ulaznica za festival. Zasad još nije poznato tko će tamo nastupati.

secret-solstice-2017_lava-tunnel_1

Ipak, organizatori su izbacili popis imena za ostale lokacije festivala! Među headlinerima su legendarni Prodigy, brkati ekscentrik Seth Troxler, minimal/tech majstor Dubfire, deep/garage veteran Kerri Chandler, avangardni house/techno igrači Dusky, alter / r&b tandem Rhye, funk/soul diva Chaka Khan, te Foo Fighters, Richard Ashcroft, Rick Ross, Anderson.Paak, Big Sean, Unknown Mortal Orchestra i Pharaohe Monch. Tu su još underground house/disco inovatorica Black Madonna, disco/tech veteran John Acquaviva, protagonist novog deep house zvuka Lane 8, futureboogie majstor Maxxi Soundsystem, britanski grime MC Novelist, uzbudljivi hip-hop kolektiv Princess Nokia, pionir alternativnog repanja Roots Manuva, mračni disco/funk producenti Soul Clap, njihovi drugari Wolf + Lamb i brojni drugi traženi izvođači. Festival će se održati od 14. do 16. 6. kraj Reykjavíka – puni line-up čekirajte u nastavku:

secret-solstice-2017_line-up