festivals

Secret Solstice Festival ima novu atrakciju, 5000 godina star tunel od lave!

Doduše, ova je atrakcija rezervirana samo za nekolicinu odabranih.

Islanđani su narod koji je iznimno ponosan na svoju kulturu, solidarnost, ali i prirodne ljepote svoje domovine, a srećom – rado sve to dijele s drugima. Tako je nastao jedan od najatraktivnijih festivala na svijetu – Secret Solstice – koji uz vrhunski line-up nosi i zapanjujuća iskustva u zemlji leda i vatre. Ako još niste imali priliku saznati o čemu se točno radi, svakako pogledajte prošlogodišnji aftermovie! Pošto je Island vulkanska zemlja, sasvim je jasno da su iskoristili ljepote koje pružaju ovi neusporedivi krajolici, a za iduće su izdanje spremili još jedan novi, jedinstveni stage.

Novi će se koncertni prostor nalaziti u podzemnom tunelu koji je lava probila prije 5000 godina, smještenom u kompleksu tunela poznatom pod imenom Raufarhólshellir. Ovakvi tuneli nastaju kad lava putuje pod površinom zemlje, izbačena prilikom erupcije vulkana, a zatim se ohladi u tvrdu koru stvarajući tzv. “tube”. The Lava Tunnel showcase će ipak biti događaj s prilično ograničenom količinom ulaznica – svega 50 – a koje će se prodavati odvojeno od samih ulaznica za festival. Zasad još nije poznato tko će tamo nastupati.

secret-solstice-2017_lava-tunnel_1

Ipak, organizatori su izbacili popis imena za ostale lokacije festivala! Među headlinerima su legendarni Prodigy, brkati ekscentrik Seth Troxler, minimal/tech majstor Dubfire, deep/garage veteran Kerri Chandler, avangardni house/techno igrači Dusky, alter / r&b tandem Rhye, funk/soul diva Chaka Khan, te Foo Fighters, Richard Ashcroft, Rick Ross, Anderson.Paak, Big Sean, Unknown Mortal Orchestra i Pharaohe Monch. Tu su još underground house/disco inovatorica Black Madonna, disco/tech veteran John Acquaviva, protagonist novog deep house zvuka Lane 8, futureboogie majstor Maxxi Soundsystem, britanski grime MC Novelist, uzbudljivi hip-hop kolektiv Princess Nokia, pionir alternativnog repanja Roots Manuva, mračni disco/funk producenti Soul Clap, njihovi drugari Wolf + Lamb i brojni drugi traženi izvođači. Festival će se održati od 14. do 16. 6. kraj Reykjavíka – puni line-up čekirajte u nastavku:

secret-solstice-2017_line-up