Art Department i Matador u Ambasadi Gavioli!

art-department_matador_1200x630

Dvojica umjetnika pripadaju najtraženijim svjetskim izvođačima plesne muzike, a lokacija na kojoj sviraju garantira vanserijsko iskustvo.

S rezidencijom u DC 10, jednom od ključnih klubova Ibize, te nastupima na lokacijama kao što su Fabric i Panorama Bar, te na festivalima Movement, Ultra Music Festival, EDC, BPM Festival, Exit Festival, Parklife, Creamfields, Burning Man (Black Rock), Lollapalooza, Coachella i Tomorrowworld, Kenny Glasgow i Jonny White a.k.a. Art Department dokazali su se kao jedan od najtraženijih svjetskih elektroničkih tandema. Premda je Kenny u međuvremenu napustio projekt, Jonny i dalje hrabro kombinira raznovrsne grane plesnog undergrounda, prakticirajući i dalje stil koji su zajedno izgradili serijom izvrsnih singlova za Crosstown Rebels i No.19 Music (u vlasništvu samog Jonny Whitea), te na dva priznata albuma “The Drawing Board” i “Natural Selection“. Osim toga, legendaran je i njihov Essential Mix, koji se smatra jednom od najuspješnijih epizoda te čuvene radio emisije na BBC-u.

Matador je ime koje doista ne treba posebno predstavljati, pošto je u zadnjih 10 godina uspio ostvariti nevjerojatan utjecaj i značaj na plesnoj sceni. Još od prvih izdanja na cijenjenim etiketama kao što su Perc Trax i Sleaze Records preko uspješnih EP-eva za Hawtinov M-Nus do hvaljenog prošlogodišnjeg albuma “Ructions” na vlastitoj etiketi Rukus, ovaj je talentirani Irac uspio manifestirati ono najbolje i najkvalitetnije od minimal/tech zvuka, pritom osvajajući široke mase koliko i sladokusce underground zvuka. Osim toga, legendarni su njegovi live nastupi u kojima plasira hibridne setove kombinirajući DJ vještine s improvizacijama na MIDI kontrolerima, samplerima i efektima. Domaća se publika imala već priliku uvjeriti u njegove čarolije prilikom nastupa na Exitu, te na dva gostovanja u Beogradu – prošle godine u Hangaru, a ove u Magacinu Depo. Ukoliko ga dosad niste imali priliku uhvatiti uživo, sad je prava prilika i to na jednoj doista kultnoj lokaciji!

Art Department i Matador nastupaju 22.04. u legendarnoj Ambasadi Gavioli. Više informacija uskoro.