Mehanički Turčin Mehmet Aslan donosi klupsku ezoteriju Orijenta u Beograd

Mehmet-Aslan_1_1200x630

Rezident čuvenog berlinskog kluba Wilde Renate začarat će vas živopisnim house zvukom prepletenim etno-psihodelijom i funkom.

Turski producent švicarskog porijekla, ali s berlinskom adresom, Mehmet Aslan inspiraciju vuče duboko iz svojih korijena, uz slasno aranžiranu lo-fi elektroniku i prljave dub elemente kombinirane sa suvremenom underground house estetikom. Sličan ste pristup sigurno već imali prilike čuti u radovima ekipe kao što su Acid Arab ili Timboletti, s time što Aslan koristi vjerojatno još više organskih elemenata, vješto procesiranih da stvore pravu podrumsku i znojnu klupsku atmosferu. Na sceni se potvrdio prije tri godine, a otad krstari Europom donoseći orijentalnu psihodeliju i egzotiku Bliskog Istoka klaberima željnim osvježenja i novih uzbudljivih začina u plesnom elektroničkom zvuku. Usto, rezident je u kultnom berlinskom klubu Salon Zur Wilden Renate!

S priznatim izdanjima “Mechanical Turk” za Huntleys & Palmers (prestižni underground imprint na kojme izdaju Helena Hauff i Auntie Flo), te “Hamam House” za istoimenu etiketu, definirao je svoj autorski potpis kojim je zaveo majstore među kojima su sami Acid Arab i Tim Sweeney. Što se produkcije tiče, valja istaknuti i edit “Adımız Miskindir Bizim“, koji je izašao na “Highlife Vol.4” vinilu, uz Red Axes. Osim toga, svojim je živopisnim setovima prenio ezoteriju svoje izvorne domovine koristeći podloge koje estetikom sežu od post-punk disca do afro-futurizma detroitske škole.

Mehmet Aslan nastupa 24.3. na Midnight Orient programu u beogradskom KC Grad. Uz njega vrte i naši znanci Banda Panda, domaći majstori egzotične i psihodelične klupske muzike, te domaćin As Smooth As – njegov je totem leteći ćilim, čime prilično jasno daje do znanja na kakvo će vas putovanje povesti.