PREMIERE: Sub One kopa tvrdi mašinski funk na “Innocent Reasons” za Family Grooves

Sub-One_1-1200x630

Suptilne perkusije u minimal stilu, moćan industrijski tech groove i tamna sci-fi atmosfera.

Family Grooves je etiketa s Jadrana koja dokazano ima razvijen ukus u odabiru klupskih izdanja potkovanih tvrdim funkom, a više njihovom stilu možete saznati u detaljnom intervjuu. Ovaj je put na repertoaru pionir sarajevskog plesnog zvuka Sub One, koji nas je već ugodno iznenadio svojim izdanjima za ovu etiketu – najprije uz sofisticirani tech EP “Chances”, na kojem je uz njega radio i Mateo Skala, a zatim s moćnim tribalnim singlom “Groover 071“. Pred izlaskom je EP “Innocent Reasons” na kojem se nalaze dvije moćne trake minimalističke estetike, potkovane masivnom mehanikom i oblikovane u futurističke funk obrasce za kidanje razglasa. Danas imamo zadovoljstvo predstaviti naslovnu traku, kroz koju se provlači pomalo prijeteća atmosfera, ali posjeduje i lascivnu moć kojom baca bokove u senzualni ritam.

Već s inicijalnim praskom, Sub One daje do znanja da je riječ o ozbiljnom komadu. Igra dubokog funka bas-linije i zupčanika ritma stvara tvrdu scenografiju za okršaj na podiju, uz groove koji naprosto dominira. Atmosfera se plete iz sitnih intervencija s perkusivnim elementima i kratkim sweepovima mračnih synth padova. Posebno je uzbudljiv prijelaz u sredini trake, gdje se povlači kick, ali udaraljke uvode plemenske fraze, stvarajući kontast nemilosrdnoj estetici stroja. Veliki potencijal ove stvari leži u kombinaciji finih elemenata minimal stila s industrijskim tech ritmom, gotovo brutalnim, ali zapravo vješto kontroliranim, tako da nikad ne dolazi do nekontroliranih izboja ili lo-fi distorzije. Osim kao adut u setovima, ova bi traka izvanredno pristajala i u soundtracku za neki sci-fi film s antiutopijskom tematikom – doduše, ne u maniri suvremenih blockbustera, više u stilu klasika kao što su Alien ili Blade Runner, samo u suvremenom formatu. Dok se taj film ne snimi, unesite ovu magiju na podije!

Na izdanju će se naći i “Echo Cave“, nešto lakši komad s tropskim prizvukom, idealan za nadolazeće tople dane. Moćni bas i čvrstoća ritma ipak dokazuju kako se radi o traci koja konceptualno nastavlja priču započetu s naslovnom trakom, ali je atmosfera ipak ležernija. EP “Innocent Reasons” izlazi 3.4. na etiketi Family Grooves, a moći ćete ga nabaviti na svim boljim digitalnim policama.

Klubikon_premiere_Sub_One_Innocent_Reason_1000x1000