Ben Klock na Zrće donosi berlinski techno

Rezident Berghaina vraća se na "mjesto zločina" nakom četiri godine!

Mnogi bi rekli da tamna, industrijska atmosfera berlinskog techno stila nema puno zajedničkog s vrućom i šarenom zabavom na Zrću, ali kvaliteta je kvaliteta. Zapravo, ovaj tip energije može pružiti sasvim dobrodošlo osvježenje na plaži, kao što je Ben Klock već imao priliku dokazati prije četiri godine u sklopu drugog izdanja BARRAKUD festivala! Osim toga, rezident legendarnog kluba Berghain ne plasira isključivo prljav i i distorzirani industrijski zvuk, već je njegova selekcija prilično raznovrsna i obuhvaća široki spektar ozbiljnog i sofisticiranog techna.

Ovaj je bivši grafički dizajner još sredinom 90-tih vrtio kao rezident u berlinskom klubu Cookies, da bi DJ karijeru bacio na led s početkom milenija, pošto se zasitio minimal i micro-house setova. Ipak, 2005. godine je postao rezident Berghaina, što je osvježilo njegovu ljubav prema technu i revitaliziralo karijeru, a uz tvrde i rafinirane mikseve, njegova je specijalnost postala i produkcija. Uz izrazito tražena izdanja na etiketama Ostgut Ton, BPitch Control i Stroboscopic Artefacts, Klock je pečat na sceni ostavio i putem vlastite etikete Klockworks, na kojoj uz plasira i rad autora među kojima se nalaze DVS1, Etapp Kyle, Jay Clarke i Trevino. To mu osigurava i sjajnu selekciju, ali je vješt i u kopanju po diskografijama drugih priznatih izdavačkih kuća. Tako je 2012. kompilirao čuvenu “Fabric 66” kompilaciju, a 2015. osvojio titulu za najbolji Essential Mix godine. Osim toga, njegova rezidentura u matičnom klubu predstavlja jednu od ključnih točaka berlinskog noćnog života. Nedavno je izbacio sjajan dvostruki EP “Phantom Studies”, koji je uz njega producirao još jedan berghainovski kolega – Marcel Dettmann:

Ben Klock nastupa 15.8. u klubu Kalypso (koji ovog ljeta slavi svoju 30. godišnjicu!) na drugoj večeri BARRAKUD festivala koji će se održati od 14. do 18.8. na Zrću. Zatim, 16.8. na trećoj večeri u klubu Papaya vrti još i Paul Kalkbrenner! Super early bird ulaznice je moguće riješiti po cijeni od 10€ za drugu večer, 27,50€ za treću večer, te VIP ulaznice za treću večer po cijeni od 40€. Svoju osigurajte OVDJE.

BARRAKUD_Ben-Klock_08152017_Kalypso