PREMIERE: RanchaTek izdaje nezaustavljivu funky techno stvar “Medusa” za Interlink

RanchaTek_4_1200x630

Vrući disco groove pogonjen kinetičkom energijom tvrdog i kompleksnog ritma.

Očito je da je RanchaTek pronašao svoju uspješnu funky techno formulu – njegova stvar “On The Floor” koju smo imali zadovoljstvo premijerno predstaviti mjesec je dana vladala na vrhu Traxsource ljestvice techno traka, a dugo se zatim održala među deset najprodavanijih. Osim toga, zauzela je četvrto mjesto prema slušanosti naših prošlogodišnjih premijera! Prema njegovom vlastitom priznanju, ovaj talentirani srpski producent inspiraciju nalazi u funk/soul/disco stvarima iz 60-tih, 70-tih i 80-tih, koje semplira a zatim oko njih gradi tvrd i uzbudljiv ritam. Što se opreme tiče, koristi dva nezaobilazna  komada hardvera, bez kojeg njegove trake “nikada ne bi zvučale ovako dobro a to su: tastatura i miš“. Živi dokaz kako nije bitno koliko ste novaca bacili na syntheve, nego kako se njima služite! Više o njegovom predanom pristupu radu, suradnjama i izdanjima možete saznati u zanimljivom intervjuu. Najnoviji komad iz njegove radionice, imenom “Medusa“, izlazi na svježoj i posebno aktivnoj etiketi Interlink, čija izdanja vrte asevi kao što su Joseph Capriati, Sam Paganini, Marco Carola. Uskočite!

Blisko njegovom dosadašnjem stilu, RanchaTek vješto zanatski zakuhava tenziju u uvodu trake, uz osnovne ritmičke elemente i atmosferične sweepove koji pripremaju teren za ulazak poletnog groovea. Industrijsko udaranje masivne kugle daje do znanja da će izboj energije biti opasan, a kad napokon uleti moćna bas-linija, njezin zvuk zadaje prijeteću atmosferu. Za ravnotežu, plasiran je kratak vokalni sempl koji odjekuje u maniri 90’s techno klasika. Najviše materijala za ples daje kompleksna igra udaraljki, koja uz šuštave činele i česte kompleksne prijelaze pruža inspiraciju i baca ruke i noge u pokret. Ovdje je riječ o prime time komadu techna koji se napaja na vrućoj disco estetici, ali uz obilnu dozu futurističke i nemilosrdne energije stroja. Svoje će mjesto naći u setu kad je publika već dobro zagrijana i traži onu ubojitu traku koja će osloboditi njihovu kinetičku energiju i odvesti ih duboko u zonu. I ovdje je prisutan karakteristični RanchaTek stil, ali je evidentno da sa svakim novim izdanjem ovaj mladi autor sve kvalitetnije brusi svoj izričaj, plasirajući trake čija je struktura sve složenija, ali im se izuzetno jednostavno predati.

“Medusa” izlazi 4.4. na svježoj ali izuzetno aktivnoj etiketi Interlink, a moći ćete ju nabaviti na svim boljim digitalnim policama.