Dax J se oglasio povodom kontroverzne osude na godinu dana zatvora

Dax-J_1_1200x630

Reklo bi se - vuk sit i ovca cijela.

Jutros smo prenijeli vijest o presudi kojom je Dax J zaradio godinu dana u tuniškom zatvoru zbog puštanja stvari koja vrijeđa religijske osjećaje, ali kao što znamo, presuda je donešena u odsustvu jer je Britanac napustio državu prije suđenja. Čovjek se upravo vratio na Facebook i još jednom ispričao, te napomenuo da se radi o presudi koja će “isteći” kroz pet godina. Očito je da se radi o političkom procesu kojim će se zadovoljiti lokalni konzervativci, a Dax J-u neće pasti dlaka s glave. Vuk sit i ovca cijela! Njegovim riječima:

Želim izraziti najdublje isprike svima koji su se osjetili uvrijeđeni muzikom koju sam vrtio prošlog petka na Orbit festivalu u Tunisu. Duboko me rastužilo što je itko povjerovao da sam zavrtio traku sa 2o-sekundnim semplom poziva na molitvu zbog ijednog drugog razloga osim zbog njene muzikalnosti i ljepote vokala. Rezultat ovog nesretnog i nenamjernog incidenta jest da sam jučer, u odsutnosti i bez ikakve obavijesti na tuniskom sudu osuđen na jednu godinu zatvora. Trenutno se nalazim u Europi, a ova će osuda isteći kroz pet godina.

Izražavam maksimalno poštovanje za sve religije diljem svijeta i sad doista mogu razumjeti kako su moji nedavni postupci mogli biti pogrešno protumačeni. Svi bismo trebali posvetiti svoje vrijeme istinskom poštovanju i cijenjenju svačijih uvjerenja, kako bismo kao globalna zajednica pokrenuli ovaj svijet prema naprijed. kroz ovo sam iskustvo stekao veći i dublji uvid svijeta u kojem živimo. nastavit ću stvarati umjetnost kroz muziku i radujem se podijeliti ju s vama.