Jedan od najluđih festivala trajati će čak 32 dana!

GEM-fest_1_1200x630

Jedan je Jadran, ali možda je vrijeme da iskusite najljepšu plažu na Crnom Moru!

U zadnje se vrijeme Gruzija profilirala kao jedno od ključnih europskih klupskih odredišta! Osim što tamo redovito nastupaju veliki majstori underground techna ova je država postala i dom nasljedniku čuvenog KaZantip festivala, koji se održava pod imenom GEM (Georgia Electronic Music festival). Otkako je izvorni KaZantip u Ukrajini  prestao s djelovanjem zbog “nemorala”, njegovi su osnivači preselili u susjednu državu i započeli GEM događanja, koja će se ovog ljeta odviti u dosad najopsežnijem izdanju!

Da se podsjetimo, KaZantip je zamišljen kao najslobodniji festival svijeta, a održavao se na Krimskom poluotoku od 1993. do 2013. godine. U Gruziju se prebacio 2014. zbog krizne situacije u Ukrajini, ali upravo zbog svoje tradicije vezane za golotinju, opijanje, slobodan seks i konzumiranje nedozvoljenih supstanci od samih je početaka bio obilježen kao kontroverzan, a na njega se obrušila lokalna pravoslavna crkva. Ipak, lokalna podružnica organizatora je tome doskočila i promijenila ime u GEM, usput ukazujući i na veliki turistički potencijal koji nosi takav festival na jednoj od najljepših crnomorskih plaža, imenom Anaklia. Srećom, to im je i prošlo!

Ove će se godine GEM festival odviti od 14.7. do 14.8. – također na plaži Anaklia, a program će uključivati underground house i techno, ali i nešto komercijalniji program. Među izvođačima koji će sigurno obradovati klupsku publiku nalaze se Solomun, Paul Kalkbrenner, Dubfire, Honey Dijon, James Zabiela, Kollektiv Turmstrasse, Mano Le Tough, Martin Buttrich, tINI, Wolf + Lamb i mnogi drugi, a posebna će poslastica biti nastupi rumunjskih minimal house autora kao što su Barac, Herodot, Petre Inspirescu, RareshRhadoo. Cijena ulaznice za sva 32 dana je svega 152€, a možete ju osigurati OVDJE.