PREMIERE: Two-S je ispleo dirljivu orijentalnu baladu “You” za Wildfang kompilaciju “Odin”

Klubikon_premiere_Two-S_You_1200x630

Neke pjesme nose puno više od ritma za plesni podij.

Mnogi današnji (čak i underground) producenti vode više brige o svojim profilima na društvenim mrežama, te o zadovoljavanju muzičkih pravila trenutno popularnih trendova, nego o izražavanju svoje vlastite vizije. Postoje i oni koji se ipak uspinju ovim drugim putem, strmijim, ali dugoročno zahvalnijim. Među njih pripada i Crnogorac imenom Stefan Stojović, kojeg znamo po umjetničkom imenu Two-S. Već smo imali zadovoljstvo predstaviti njegovu čeznutljivu orijentalnu odiseju imenom “Naked Soul, a novi materijal istražuje duhovno i melodijski prilično srodan sadržaj.

Radi se o traci “You” koja će izaći na kompilaciji “Odin” nove švicarske etikete Wildfang Music, čija je misija ovim izdanjem predstaviti svoj živopisni roster deep & progressive izvođača. Premda ime kompilacije ukazuje na nordijsku mitologiju, dobar dio autora krstari istim magičnim prostranstvima Bliskog Istoka kao i sam Two-S, pa će njegova traka biti u idealnom okruženju. Uronite u ovu začaranu baladu:

Traka se otvara nježno i lirski, uz vijuganje dima i široke horizonte pustinje. Tiha i meka činela polako najavljuje ulazak klupskog ritma, koji se šaptom uvlači u zvučnike, uz šuštanje zvečki i odjeke dlanom sviranih perkusija. Kad se ritam zakotrlja, iz pozadine izviru gusto trzane strune i vokali nekog drevnog napjeva, koji duboko pogađa svojom žudnjom. Atmosfera je istodobno plesna i svečana, što je odlika upravo orijentalne muzike, koja dobro zna da te dvije karakteristike ne moraju biti sukobljene. Two-S je ovu stvar komponirao za plesače kojima ne treba agresivna instant-ekstaza da bi se izrazili na podiju, već koriste opojan downtempo ritam kako bi tijelu omogućili bogatiju, svjesnu ekspresiju. Osim toga, ova stvar nije samo “alat za DJ-e”, bit će vam užitak poslušati ju i za vrijeme opuštenog meditiranja u svome domu.

Na kompilaciji će se naći 15 traka – neke plove nebeskim progressive harmonijama, druge zalaze u senzualni deep, treće koriste hipnotičke plemenske elemente, a kao što smo napomenuli, dobar dio njih istražuje neodoljivi orijentalni zvuk. Gotovo sve koriste odličnu kombinaciju toplog organskog zvuka i mekanog elektroničkog groovea, čime pružaju sjajan materijal za intimne setove, ali samo izdanje idealno funkcionira i u cijelosti, kao album.

Kompilacija “Odin” izlazi 27.4. na etiketi Wildfang Music, a moći ćete ju nabaviti na svim boljim digitalnim policama.