Birana imena techno aristokracije na Moondance Festivalu!

Moondance-Festival-2016_1_1200x630

Trogirska kula Kamerlengo i na ovom će izdanju ugostiti neke od najsofisticiranijih izvođača scene.

Svake nas godine Moondance Festival uspijeva oduševiti izvanrednim lineupom! Lokacija ovog nesvakidašnjeg festivala je prekrasna kula Kamerlengo u Trogiru, a na njenoj su pozornici nastupali velikani kao Alan Fitzpatrick, Octave One, Billy Nasty, Dave Clarke, Jeff Mills, Josh Wink, Petar Dundov, The Analogue Cops i John Heckle. Ovog će se ljeta Moondance održati od 10. do 13. 8. na istoj lokaciji, a techno postava je podjednako zvjezdana kao i na dosadašnjim izdanjima!

Najprije, tu je Oscar Mulero – legendarni veteran iz Madrida! Akciju za pultom započeo je još krajem 80-tih, početkom 90-tih u rodnom je gradu osnovao čuveni klub The Omen, do kraja desetljeća se profilirao kao jedan od najpoznatijih svjetskih DJ-a, a zatim se početkom milenija dokazao i vrhunskom produkcijom. Njegova se vještina za pultom manifestira u izrazito vještoj igri miksetom, te je čuven po besprijekornom pretapanju traka i sofisticiranom mračnom stilu. Autorski mu je materijal obilježen ozbiljnim, introspektivnim i promišljenim zvukom, te prepoznatljivim ritmičkim dionicama, bez kompromisa prema pop formama. Premda su i njegovi rani radovi nosili kompleksan autorski potpis (kao i česte usporedbe sa Surgeonom), u zadnjih je par godina ostvario svoj najkvalitetniji materijal, što je posebno evidentno na albumima: “Gray Fades To Green” (2011); “Black Propaganda” (2012); “Biosfera” (2013); “Muscle And Mind” (2015). Prošle je godine izbacio dva sjajna EP-a “Arcade” i “Contents” kojima je potvrdio svoju inovativnost, ali i tvrdokornost prilikom produkcije ubojitih industrial techno stompera, fino brušenih rukom iskusnog majstora zanata. Definitivno nastup koji se ne smije propustiti!

Ben Sims nije stranac na Moondanceu, pošto je nastupao na njegovom drugom izdanju 2014. godine! Još jedan veteran scene i još jedan od tehničkih virtuoza za pultom, ovaj je Britanac odrastao na hip-hopu, ranom house zvuku i pionirskim rave emisijama na piratskim radijima, da bi sve te utjecaje sažeo i fokusirao u moćan techno groove, igrajući se tvrdim funkom na tri decka. Način kojim koristi gramofone nosi pečat stare škole, uz scratchanje, spinbackove i ostale trikove koje mnogi današnji klinci niti ne smatraju dijelom klupske muzike. S produkcijom je počeo krajem 90-tih uz sočan techno zvuk, da bi s godinama njegov zvuk postao sve kompleksniji, a mnogi smatraju da je njegov album “Smoke & Mirrors” iz 2011. bio techno album godine. Osim toga, poznat je i po inovativnim remiksevima – provjerite kako je nedavno riješio “Rig Round Heart” od Trus’me:

Argentinski producent Jonas Kopp karijeru je započeo prije desetak godina, a zvuk mu je bio obilježen tadašnjim minimal/tech motivima, što je evidentno na ranim EP-evcima poput “Obras” i “Luces Sismicas”. S vremenom je njegov stil evoluriao u sofisticirana područja techna, a vještine za pultom su ga dovele do rezidentske pozicije u čuvenom berlinskom klubu Tresor. Miksa redovito na tri kanala, koristeći dodatne efekte za podizanje tenzije i oslikavanje atmosfere, a njegov samozatajni pristup možda nije glamurozan, ali je zato posebno intenzivan. Kojim se područjima trenutno kreće najbolje ćete istražiti slušajući njegov prošlogodišnji EP “Hidden Truth”, s kojeg vam predstavljamo traku “Metatron”:

Još jedan Španjolac, te definitivno jedan od najuzbudljivijih suvremenih producenata Psyk karijeru je započeo krajem prošlog desetljeća uz kombinaciju techno i minimal stilova, a sa sazrijevanjem se opredijelio za naprednu varijantu techna. Zvuk mu je tvrd i mašinski, ali u sebi krije vješto zamaskiran funk koji se postupno oslobađa, baš kao i u njegovim setovima. U stilu mu se osjeća izrazito jak utjecaj zvuka s kraja 90-tih, koji je iskovan uz blagodati suvremene produkcije, što će jednako prijati nostalgičarima, ali i onima koji jednostavno cijene tvrd i beskompromisan zvuk, odsviran aristokratski. Provjerite “Origin” s prošlogodišnjeg EP-a za Non Series:

Osim toga, ekipa s područja regije ima priliku riješiti ulaznicu po promotivnoj cijeni od svega 200kn. Iskoristite priliku, pa svoju osigurajte OVDJE.

Moondance-Festival-2017_phase-1