GusGus i Gregory Porter LIVE na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku

GusGus_1_1200x630

Plesni zvuk u živoj izvedbi na atraktivnoj lokaciji visoko nad morem!

Nova promocijska organizacija Collage odlučila je prilično moćno otvoriti sezonu. Za ovo su ljeto već pripremili dva sjajna gostovanja i to na jednoj od najatraktivnijih lokacija na našoj obali – tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, koja se nalazi na uzvisini 70 metara nad morem. Riječ je o drevnoj građevini: taj se tzv. castrum prvi put spominje još 998. godine, a kroz stoljeća je mijenjao naziv, tako da je još poznat i kao Kaštel svetog Mihovila, te pod kolokvijalnim imenom Tvrđava svete Ane. Restauracija je započela 2012. godine da bi 2014. godine bila dovršena, a stara je utvrda dobila i otvorenu ljetnu pozornicu amfiteatralnog tipa.

Na ovoj će čarobnoj lokaciji 18.7. nastupiti vokalni virtuoz i jedan od ključnih predstavnika suvremenog jazz zvuka Gregory Porter, te Philippe Cohen Solal, osnivač legendarnog neotango / downbeat sastava Gotan Project. Još nije poznato hoće li nastupati zasebno ili u okviru zajedničkog projekta, ali bio bi svakako pravi užitak čuti ovu dvojicu velikana kako izvode jazz i tango stopljen s moćnim, suvremenim masnim grooveom i elektroničkim ritmovima. Ono što je poznato jest da će oba nastupa biti uživo!

Zatim, 5.8. na istoj pozornici nastupaju islandske legende indie elektronike – GusGus! Ekipa iz 90-tih ih se sjeća po iznimno uspješnim albumima “Polydistortion” i “This Is Normal“, te po čuvenom 16B remiksu trake “Believe“, koji su Sasha & Digweed popularizirali na drugom izdanju svoje čuvene edicije “Northern Exposure“. Premda su na ranim albumima koketirali s tzv. “alternativnim” zvukom i trip-hopom, s vremenom su se snažno profilirali među ljubiteljima klupskog zvuka, posebno s albumom “Attention” iz 2002. S vremenom su izbacili još solidnu porciju albuma i singlova, izmijenili razne postave, ali su uvijek uspijevali zadržati karakterističnu kombinaciju organskog i naprednog elektroničkog zvuka. Na tvrđavi će nastupiti u živom izdanju, što jamči visoku razinu akcije i jedno posebno plesno iskustvo!

Zasad još nema podataka o cijenama ulaznica, kao niti o ostatku programa, ali rezervirajte datume, a o svemu ostalom obavijestit ćemo vas uskoro!