Teo Harouda izbacio siloviti EP “Machine” na njemačkoj etiketi We Call It Hard

Teo-Harouda_1_1200x630

Osam ubojitih traka koje istražuju razne smjerove techno zvuka, uokvirene industrijskom estetikom.

Premda se s elektroničkom scenom susreo još 90-tih, u doba kultnih zagrebačkih partija u dvorcu Mikulići, Teo Harouda je aktivno na sceni negdje od početka milenija. Kroz čitavo to vrijeme održao je ljubav prema čistokrvnom underground techno stilu kakav se može čuti u njegovim setovima, ali i produkciji. Prije dvije godine dao nam je intervju otkrivajući neke smjernice u svojoj karijeri, te snimio podcast koji svjedoči njegovoj sklonosti izrazito tvrdom i mašinskom, ali sofisticirano iskovanom zvuku. Taj se pristup može osjetiti i na svježe izdanom EP-u “Machine“, koji je izašao na beskompromisnoj njemačkoj etiketi We Call It Hard Records.

Na izdanju se nalazi osam traka – pet autorskih i tri remiksa. Sve one odzvanjaju muklim i silovitim čekićanjem, karakterističnim za podije kao što je npr. Berghain, ali istodobno svaka traka nosi svoj karakter, te istražuje apstraktna područja plesnog elektroničkog zvuka na drugačiji način. Neki komadi, kao naslovna “Machine” ili “Davaj” nose izrazito jaku industrial techno estetiku, dok “Perestrojka” zalazi u funk, a “Dub Machine” vozi sjajna podzemna psihodelija. Među remiksevima posebno se izdvaja verzija stvari “Tracker” koju potpisuje Steve Pain, a obilježena je polomljenim distorziranim ritmom koji cijepa opne zvučnika, te evoluira kroz zlokobnu buku strojeva i garantira žestoku akciju na podiju.

EP “Machine” možete nabaviti na Bandcamp stranici etikete We Call It Hard Records, a cijena iznosi 1€ po traci ili 7€ za čitavo izdanje.