Umjetnik francuskog underground zvuka Gilb’R dolazi na Freilauf u Masters

GilbR_1_1200x630

Veteran francuskog plesnog zvuka, istraživač rijetkih ploča i veliki umjetnik za DJ pultom jamči užitak za um i tijelo čak i najizbirljivijima.

Producent i DJ, a prije svega umjetnik, Gilbert Cohen a.k.a. Gilb’R je pravi renesansni čovjek obdaren brojnim talentima. Osim po vještini za DJ pultom i produkcijskim trikovima poznat je i po tome što vodi renomiranu etiketu Versatile Records, koja je dom autorima kao što su Joakim, Fabrice Lig, Zombie Zombie ili Acid Arab (čuveni ethno/acid projekt u čijem radu sudjeluje i sam Gilb’r). Rijetko je koja etiketa iz 90-tih uspjela preživjeti zadržavajući tu razinu kvalitete bez popuštanja trendovima! Sve to govori da se ovdje radi o jednom od ključnih protagonista francuske plesne scene.

Još od ranih radova, kao što je “Pressure” EP iz 97-e (gdje se nalazi i kultni remiks naslovne trake koji potpisuje njegov kolega Laurent Garnier), pa sve do izvanrednog prošlogodišnjeg deep/tribal EP-a “Chàm” (na kojem surađuje i DJ Sottofett), Gilb’r uspijeva nadilaziti granice klupskog zvuka, stvarajući nove, zaokružene žanrovske oblike. Upravo ta vještina izdvaja njegovu produkciju iz mora suvremenih generičkih proizvoda, a isto se može reći i za setove koje vrti.

Osim žive akcije za pultom, utjecao je na formiranje francuskog plesnog zvuka uređivanjem emisije na stanici Radio Nova, a uz spomenute Acid Arab, njegova se mreža kolaboracija proteže na projekte kao što su Aladdin, The Big Crunch Theory, Château Flight, Sex Tags i brojne druge. Znakovito je napomenuti da mu je najdraži DJ upravo naš čarobnjak, kolekcionar i audio-sladokusac Vladimir Ivković (poslušajte nedavni Yu-only set s rođendana beogradskog broda 20/44), vlasnik etikete Offen Music i svakako jedan od najživopisnijih svjetskih DJ-a. Premda obojica imaju snažno izražen autorski pečat, setovi im nose vrlo srodnu bajkovitost, te bogatstvo sadržaja, čemu možete svjedočiti na snimci Gilb’rovog prošloljetnog nastupa na Dekmantel Selectors – intimnoj jadranskoj varijanti popularnog festivala:

Što je najbolje, imate priliku uživo iskusiti nastup ovog francuskog velikana! Gilb’R vrti 22.4. u zagrebačkom klubu Masters, na renomiranom programu Freilauf koji već godinama predstavlja birana imena underground scene. Uz njega vrti domaćin Pepi Jogarde, a cijena ulaznice je 50/70kn.

Ovim putem imate priliku proći i besplatno, jer dijelimo 1×2 upada! Procedura je ova: pronađite na Klubikon Facebooku post s ovim člankom, lajkajte ga i u komentaru tegirajte osobu koju želite povesti, a zatim ga šerajte na public. Izvlačenje je u subotu na dan održavanja. Sretno!