Virtuoz Diynamic obitelji Stimming dolazi na Pulse u Tvrđavu Sisak

Stimming_1_1200x630

Nastup čarobnjaka minimal/tech/house zvuka odvit će se na prekrasnoj lokaciji tvrđave u Starom Gradu.

Jedan od ključnih članova kolektiva Diynamic je Martin Stimming, veliki inovator house zvuka s posebno razvijenom ljubavi za organske elemente u klupskoj glazbi. Poznat po nadahnutim live nastupima i studijskim čarolijama, svoj je autorski pečat postigao temeljitim brušenjem vlastitog stila kroz igru na strojevima – koristeći analogne syntheve, ali i čuda suvremene digitalne tehnologije. S produkcijom vlastitog materijala započeo je prije 10 godina, da bi već 2008. godine izbacio seriju izvanrednih singlova, te se instantno etablirao kao jedan od najoriginalnijih minimal / tech / house autora.

Poseban okus njegovom zvuku donosi korištenje tzv. field recordings, snimaka iz okoline koje skuplja na snimaču koji uvijek nosi sa sobom, a s druge strane, stilu mu ne škodi niti to što je klasično obrazovan glazbenik. Svaki element njegovih traka pažljivo je ispoliran uz strogo uho iskusnog majstora, stoga nije neobično što mu muzika nosi bogatstvo emocija i prenosi intimna iskustva. Ovaj se delikatni pristup posebno intenzivno može doživjeti na njegovim albumima koji nose i svojevrsnu konceptualnu notu. Već je i prvi “Reflections” zaradio sjajne kritike, a kroz godine se može čuti kako zvuk postaje sve rafiniraniji, što je posebno izraženo na zadnjem albumu “Alpe Lusia” iz 2016.

Osim toga, njegovi su live nastupi posebno iskustvo. Koristeći fragmente vlastitih pjesama, preko njih prelijeva slojeve živo odsviranih syntheva dajući svom materijalu novu dimenziju, ali uvijek zadržava osnovnu nit bez suvišnog eksperimentiranja. Izvrsno svjedočanstvo njegovoj vještini je nedavni snimak njegovog nastupa u Kölnu, koji je pažljivo masterirao kako bi svojim fanovima omogućio užitak slušanja u svakom trenutku. Radi se o izrazito samozatajnom i skromnom umjetniku vedrog duha, što se jasno reflektira u njegovoj glazbi:

Ako vam se sviđa što čujete, izvadite rokovnike, jer Stimming nastupa 7.7. na tvrđavi Stari Grad Sisak, u sklopu programa Pulse! Zasad nisu poznati ostali detalji, kao niti cijena karte, ali ćemo vas o svemu pravodobno obavijestiti. U međuvremenu, upoznajte Pulse kroz intervju s osnivačem programa Omarom – veteranom domaće scene i nekadašnjim rezidentom kultnog zagrebačkog programa Stereo Studio. Njega ćemo sigurno imati priliku čuti na tvrđavi!