Posvjedočite kolekciji vinila kojom je Frankie Knuckles stvorio house zvuk!

frankie-knuckles_1

The Frankie Knuckles Foundation čuva povijest.

Frankie Knuckles je osobno osnovao zakladu The Frankie Knuckles Foundation kako bi se suočio s problemima poput LGBTQ prava, beskućništva kod mladih, glazbe u školama i istraživanja dijabetesa, od kojega je i sam preminuo 2014. godine, a kojoj je danas cilj ukazati na bitnost umjetnikove ostavštine.

Kum house glazbe uvelike je pomogao etabliranju i standardiziranju tog žanra na plesnim podijima diljem svijeta. U vrijeme kada se glazba distribuirala isključivo putem fizičkog medija, ovaj je velikan i pasionirani kolekcionar vinila bio u vlasništvu tisuća ploča. Sada ta neprocjenjiva organska kolekcija vinila pruža uvid u svijet glazbe začetnika housea i omogućava fanovima da zarone u njega, a nalazi se u Theaster Gates’s Stony Island Arts Banku u Chicagu,

Theaster Gates u videu pokušava objasniti svrhu Knucklesove kolekcije ovim riječima: “Kolekcija je tu da je osjetite… Nadamo se privući DJ-e svjetske klase, ali i one lokalne, pripravnike house muzike, i pozvati ih da odvrnu muziku na najjače, da budu u duhu Frankieja Knucklesa te da to podijele s ovim kvartom, našim gradom i svijetom.”