PREMIERE: Doublereflect & Arkustico aranžirali osunčani dub techno “Reloaded” za KAYF

Klubikon_premiere_Doublereflect_Arkustico_Reloaded_1200x630

Senzualna traka za lješkarenje na pramcu broda, ali i za senzualne igre na podiju.

Već smo imali priliku upoznati španjolsku etiketu zadimljenog imena KAYF, kad smo predstavljali rad dvojice umjetnika iz Barcelone – Jorg je remiksirao stvar znakovitog imena “Dubrovnik” koju potpisuje Emerik. Danas ćemo se ponovno zabaviti materijalom koji dolazi iz glavnog grada Katalonije, ali u ovom se slučaju radi o suradnji dvojice autora koji kombiniraju deep/tech, minimal i techno zvuk: Doublereflect i Arkustico.

Čini kako su oba autora prilično low profile i samozatajni. Ipak, za Doublereflect možemo reći kako se radi o projektu zaljubljenika u techno koji je u svijet elektroničke muzike ušao još početkom 90-tih, a pod ovim imenom ne djeluje pretjerano dugo, premda za sobom ima solidan broj izdanja. Zvuk mu je pretežno obilježen dub techno psihodelijom, uz ležernu atmosferu koja idealno odgovara vibraciji njegova rodnog grada, a uz KAYF, izdavao je još na Kopoc, Axaminer i drugim etiketama. Arkustico je nešto misteriozniji, a dosad je izbacio EP “Blue Fraktal” za Submoover Records, te još par traka na kompilacijama. I on slijedi srodnu estetiku kao njegov kolega, kombinirajući house i techno i njihovim dub/deep/tech varijacijama. Kako su pioniri klupskog zvuka znali reći, ovdje se niti ne radi o statusu superzvijezde niti o festivalu ličnosti, već bi muzika trebala govoriti sama za sebe. Zato, uronite u naslovnu traku s nadolazećeg EP-a “Reloaded“:

Stvar se otvara uz pljusak i zaranjanje u more. Deep akordi odjekuju uz aranžman koji oslikava ljeskanje sunca na površini, a prošaptani vokali oživljavaju iskustvo krajnje ležernog izležavanja na barci, daleko od dnevnih obaveza. Naravno, ovo nije stvar namijenjena isključivo krstarenju (premda svakako nosi taj potencijal), već prvenstveno avanturama na podiju. Meka i duboka bas-linija senzualno baca bokove u pokret, a zveckanje udaraljki polako, ali sigurno uzburkava krv. Nešto prije polovine trake ulijeće psihoaktivni dub intermezzo, koji će aktivirati nadnaravni potencijal trake. Međutim, čak niti nakon njega ne dolazi do ekstatičnog izboja, karakterističnog za neke prizemnije forme plesne muzike. Arkustico i Doublereflect pletu svoje mreže detaljno i pažljivo, postupno izmjenjujući formu uzoraka koje koriste, a samim time vas uvlače sve dublje na svoj teritorij, u područje daleko od svakodnevice. Idealan komad za jutarnje lebdenje na nadolazećim open-air setovima.

Preostale dvije trake su nešto užurbanije – “Valvula” i “Termico” nosi bockave minimal perkusije, ali se i dalje osjeća miris mora i čuju šuštavi, zveckavi zvukovi obale – aranžirani u suptilne tribalne forme. Tako ovo izdanje pruža prilično solidan arsenal za ljeto koje pristiže, a neće biti naodmet nagovjestiti ga već u proljetnim setovima.

EP “Reloaded” u izdanju etikete KAYF bit će objavljen 24.4. ekskluzivno na Beatportu, a od 22.5. ga možete nabaviti i na ostalim boljim digitalnim policama.