Preslušajte novi Gorillaz album “Humanz”

Gorillaz-4-in-1_1200x630

Eksplozija šarenih ideja u pred-apokaliptičnoj kolekciji pjesama za ples.

Dugoočekivani Gorillaz album “Humanz” je napokon izašao, a može se pohvaliti hrpetinom velikih kolaboracija – među slavnim se imenima nalaze Vince Staples, Danny Brown, Kelela, Pusha T, Mavis Staples, D.R.A.M. i Jehnny Beth (Savages). Rezultat je prilično šarolik, švrljajući kroz razne žanrove i stvarajući nove, a upravo zato se album doima više kao plejlista složena za tulum nego kao zaokruženi koncept. Unatoč tome, materijal nosi i solidnu porciju mračnih pred-apokaliptičnih melodija koje odražavaju paranoju izazvanu izborom Donalda Trumpa za predsjednika – naravno, uz izrazito plesan groove!

Album pršti od ideja koje su nekad manje – nekad više koherentno izražene, ali se i dalje radi o prilično zanimljivom putovanju. Dobro bi mu došlo i nešto više zaraznih melodija, a malo manje kvazi-avangardnih spoken word intermezza, ali Gorillaz nisu uobičajen bend, pa im ovakav pristup zapravo i pristaje. Ukoliko već niste zaobišli restrikcije i registrirali se na Spotify, album se može preslušati i na nekom od linkova OVDJE. Uživajte!

Svakako provjerite i prvi Gorillaz intervju uživo, te prvu i drugu porciju remikseva, kao i fascinantni 3D video za “Saturnz Barz” u 360°.