Makedonka Genoveva gostuje na novoj Cocoon kompilaciji “Q”

genoveva_1_1200x630

Jazz/tech koktel na eklektičnoj kompilaciji koja okuplja neka od najzanimljivijih imena undergrounda.

Umjetnica Genoveva Kachurkova iz Skopja još od djetinjstva njeguje specifičan vokalni stil – nastupajući u crkvenom zboru razvila je svoj specifičan način pjevanja koji kombinira s neo-soul elementima. Tome smo imali priliku svjedočiti kad smo premijerno predstavili njezinu izvrsnu stvar “Chasing Lights, na kojoj je stopila eteričnu atmosferu s tribalnim grooveom, razigranim jazz sinkopama i mekim acid bleepovima. Čini se da je u međuvremenu uspjela predstaviti svoj jedinstveni stil široj publici, jer uskoro izlazi na novoj kompilaciji “Q” u izdanje prestižne etikete Cocoon, kojoj je na čelu Sven Vath.

Na novoj traci partner joj je Ross McMillan, poznatiji kao Carlos Nilmmns – škotski producent s bazom u Francuskoj, koji je karijeru razvio nastupajući u orkestrima, funk bendovima, te skladajući muziku za filmove i kazalište. Prva mu je ljubav ipak elektronička plesna muzika, a njegov eklektični stil u kojem kombinira jazz i soundtrack zvuk s techno i house elementima može se naći na izdanjima etiketa kao što su Planet E Communications, TRAX Records Chicago, King Street Sounds, Ornaments, Circus Company, Character, te naravno – Cocoon. Bacite uho na uzorak pjesme “Fragile“, gdje njihova kolaboracija rađa intrigantnim jazz/tech koktelom:

Na kompilaciji će se naći još traženih autora, među kojima se nalaze asevi kao što su Fort Romeau, John Tejada, Acid Pauli ili Johannes Volk. premda je pretežno obilježeno minimal/tech formom, čitavo je izdanje prilično eklektično i nosi zanimljive komade za raznovrsne situacije u setu.

Kompilacija “Q” izlazi 9.6. na etiketi Cocoon Recordings, a pre-order možete riješiti OVDJE.