ELBOW: najmanji walkman za 21. stoljeće

elbow-cassette-player_1200x630

Uz preciznost stroja, posebnu čar pruža njegov ogoljeni mehanizam.

Ako ste fan underground elektronike, sigurno ste primjetili da neki od vaših omiljenih autora izbacuju izdanja na kazetama. Mnogi prosvjeduju protiv ovog trenda jer ga smatraju iracionalnim i tvrde da kazete imaju lošiji zvuk i od mp3-ca na 128kbps, ali oni koji su uz njih odrasli znaju da kazete nose jedan specifični topli zvuk unatoč nižoj kvaliteti reprodukcije od CD-a ili vinila. Osim toga, jeftino ih je proizvoditi, a pružaju tu specifičnu fetišističku slast posjedovanja omiljenog albuma u fizičkom izdanju. Doduše, neki kazete samo skupljaju, a zapravo slušaju digitalne verzije istih izdanja…

elbow-cassette-player

Više ne biti tako! Ako vam se kolekcija kazeta nagomilala, a ne da vam se kupovati deckove ili kazetofone koji zauzimaju puno prostora, firma ELBOW je ponudila kompaktno rješenje. Radi se o plejeru manjem i od same kazete, čija je tehnologija prilično sofisticirana – uz neizbježni motor koji pokreće traku, ovaj mini-walkman sadrži i optički senzor koji kontrolira njenu brzinu, a uz audio izlaz, sadrži i USB port! Ako imate neke stare kazete za koje vas veže nostalgija, vrlo ćete ih jednostavno pohraniti njihov sadržaj na svoj kompjuter. Više tehničkih detalja možete saznati OVDJE.

Premda je ELBOW ekipa ovim projektom već osvojila neke nagrade na raznim natjecanjima za inovacije, tek su proveli istraživanje tržišta, ali je prošlo uspješnije nego što su očekivali. Ovaj atraktivni mini-walkman će definitivno krenuti u izradu i prodaju, samo se još ne zna točno kada i koliko će koštati. U međuvremenu, podebljajte svoju kolekciju kazeta sa svježim izdanjima domaćih underground etiketa, kao što su low income $quad i Parabola Records (Q’le “Raw” i V.A. “Parabola Tape 002”)