Brazilski techno u tajnoj bašti kluba Drugstore

Aforzoid_1_1200x630

Monosaccharide predstavlja Afrozoid!

Polovina brazilskog tehno dvojca iz Sao Paola po prvi put će nastupiti u tajnoj bašti kluba Drugstore u okviru svoje evropske turneje među kojma se pored Beograda nalaze pažljivo odrabrani gradovi Berlin i Stokholm. Afrozoid čine braća Rafael Lopez i Phabian Edward koji svoje ekskurzije u sonična prostranstva sprovode kolažom mekanijih techy i tvrdih techno zvukova koje vešto kominuje sa toplinom Detroita i mračnim dubinama Berlina. Njihov prvi međunarodni debi desio se 2015. godine u kultnom klubu Tresor sa Jay Denhamom i D-Knoxom, koji je rezultovao izdavanjem prvog vinila pod nazivom “Flickering”, potpisanog za Valvula Records. Godinu dana kasnije su se upustili na svoju prvi evropsku turneju po zemljama kao što su Nemačka, Engleska i Švedska, predstavljajući svoj zvuk u poznatim klubovima About-Blank (Berlin), Zec i Rush (Birmingem) i Slakthuset (Stokholm) među brojnim ostalima.

Domaću podršku pružiće tehno sastav Monosaccharide koji čine Dragana Milinković i Sreten Savić, koji su nam se ranije predstavili kroz Klubikon Podcast. Ovaj duo iza sebe ima dve decenije iskustva u oblasti di-džejinga i produkcije elektronske muzike, dok je sebe na mapu svetske sceni upisao 2013. godine kada je prvi album “Unity” ugledao svetlost dana na etiketi festivala Exit. Nakon otvaranja etikete Digitronica usledio je Consumer EP koji su u svoje setove uvrstili tehno titani Chris Liebing, Ben Klock, Marcel Dettmann, Marco Carola, Slam, Joseph Capriati, Maceo Plex / Maetrik i mnogi drugi. “Monosaharidjani” konstanto teže da redefinišu sebe i svoju umetnost podignu na novi nivo, te od skoro nastupaju i kao live techno act – samo mašine, no bullshit. U nastavku pogledajte live snimljen u klubu Drugstore, a naredni uhvatite na Exit Festivalu kada prestižni londonski Avant-Garde klub preuzima No Sleep Novi Sad binu.

Afrozoid će premijerno nastupiti u petak, 16. juna na tajnoj bašti kluba Drugstore. Cena ulaznice još uvek nije poznata pa pažljivo pratite Facebook event.