VIDEO: Gorillaz objavili psihodelični “Sleeping Powder”

Gorillaz_Sleeping-Powder_video_1200x630

"Ovo je vaš mozak na drogama"

“Sleeping Powder” počinje legendarnom reklamom iz 80ih godina: “Ovo je vaš mozak na drogama.” Na početku spota, frontmen grupe Gorillaz (2D) sedi na klaviru, mumla preko zvukova čembala i akustične gitare dok se soba udaljava od njega i vizuelno topi.

Upadanje u zečiju rupu prekida ravnomeran ritam bubnja u naletima, kao talasi euforije na žurci. Psihodelična vizuelizacija u kombinaciji sa ambijentalnim diskom, elastičnim sintovima i glasom obloženim šumom i distorzijom čini je savršenom muzikom za širenje zenica.

Animirani bend je objavio novi album “Humanz” u aprilu, ali je nedavno otkrio da se razmišlja o nastavku priče. Damon Albarn je potvrdio da bend ima 40 do 45 pesama koje nisu ušle u najuži izbor numera za album, iako se ne zna da li je ”Sleeping powder” jedna od njih.

Grupa će izdati i “Humanz” Deluxe Vinil Box Set, na kome će se pored albuma naći i 14 dodatnih numera koje nisu ušle u uži krug, a u prodaji će se naći u petak, 25. avgusta.

“Polako idem kroz sve pesme koja se nisu našle na albumu i završavam ih”, rekao je Albarn Zane Love. “Mislim da mogu ostati u igri još najmanje 18 meseci.”