John Digweed ovog leta u Barutani

John-Digweed_1_1200x630

Britanska progressive legenda nastupiće na novoj Blender žurci.

John Digweed je pionir svetske elektronske scene koji ove godine puni 35 godina bavljenja di-džejingom. Zajedno sa legendarnim Sashom napravio je prvu komercijalnu klupsku kompilaciju Rennaisance: The Mix Collection koja je zauvek promenila način upotrebe miks CDova – bio je to prvi miks CD koji je marketinški bio isplaniran, nakon čega su usledile Northern Exposure i kompilacije na etiketi Global Underground, te “Live in…” serija na kojoj se našao i novosadski producent Last of Me. 2001. godine izabran je za najboljeg di-džeja na planeti od strane publike na DJ MAGu, dok se u TOP 10 zadržao skoro do kraja decenije. Digweedov Transitions radio show jedan je od najpraćenijih i najuspešnijh radio emisija na svetu sa publikom u 45 zemalja i nedeljnom cifrom of 14 miliona slušanja.

Njegova izdavačka kuća Bedrock zaradila je kultni status među klaberima širom planete, dok je produkcijska saradnja sa studijskim partnerom Nick Muirom izrodila mnoge hitove, od kojih je “For What You Dream Of” dospeo na bezvremenski soundtrack filma Trainspotting. Za njegovu etiketu potpisali su Guy J, Herny Saiz i Danny Howels među brojnim ostalima kojima su trake na Bedrocku pomogle u pohodu na svetsku progressive house i techno scenu, dok je nedavno najavio jubilarno 100. izdanje koje je isproducirao sa Nick Muirom i Darrenom Emersonom – nekadašnjim članom sastava Underworld.

John Digweed će nastupiti u okviru Blender žurke zakazane za 29. jul, dok će mu domaću podršku pružiti Lea Dobričić i Bokee. Početna cena ulaznica je 690 dinara, a možete ih kupiti OVDE.

John-Digweed_07292017_Barutana-Beograd