Bicep izdaju svoj prvi album za Ninja Tune

Duo iz Belfasta objavio je vodeći singl sa albuma "Aura".

Čuveni dvojac Bicep, koji čine Matt McBriar i Andy Ferguson, najavio je svoj premijerni album za uglednu kuću Ninja Tune. Duo je prve korake u produkciji objavio još 2010. godine preko svog bloga Feel My Bicep, koji je svetlost dana ugledao dve godine ranije, da bi iz jedne najobičnije priče prerastao u izdavačku kuću i klupsko veče. Njihov dugogodišnji trud se isplatio čemu sude nastupi na prestižnim festivalima Glastonbury, Melt! i Dekmantel u 2017. godini, dok su se za svoj album prvenac odlučili da odu malo drugačijim korakom od regularne klupske varijante.

Odabir traka je trajao skoro godinu i po dana tokom koji su od 60 demoa i brojnih sesija provedenih u studiju pažljivo doterali 12 koje će se izaći na njihovom prvom albumu “Bicep”. Zvuk njihovog prvenca opisali su kao mešavinu inspirisanu klasičnim hausom, tehnom, elektrom, italom i ekperimentalnim zvukom.

“Mislimo da je je album više namenjen slušanju kod kuće, ali se neke trake mogu zavrteti u klubu. Takođe smo se fokusirali na studijski miks koji smo želeli da pretežno namenimo slušanju na kod kuće i, naravno, slušalicama”, izlavio je britanski sastav.

Bicep će istoimeni album objaviti na etiketi Ninja Tune 1. septembra, a u međuvremenu poslušajte prvi singl “Aura”, koji je dvojac specijalno izdvojio.

TRACKLIST
01. Orca
02. Glue
03. Kites
04. Vespa
05. Ayaya
06. Spring
07. Drift
08. Opal
09. Rain
10. Ayr
11. Vale
12. Aura