Smrtni slučaj i nakon upozorenja policije o jačini IKEA ecstasy tableta

ecstasy_IKEA-2.0_1200x630

Čak je i policija shvatila da se mora početi primjenjivati politika smanjenja štete, ali konzumenti ne obraćaju dovoljno pažnje.

Nedavno smo saznali da je britanska policija izdala upozorenje vezano za pojavo izrazito jakih ecstasy tableta na britanskom otoku Jerseyu. Tablete su plavo-žute boje i na sebi imaju otisnut logo “IKEA”. Nažalost, unatoč upozorenju jedan je mladić preminuo tijekom vikenda uslijed konzumacije upravo ove tablete, prenosi The Mirror.

18-godišnji Kyle Pringle iz ST. Heliera s otoka Jersey izgubio je život nakon što je uzeo tabletu iz ove kobne pošiljke koja je preplavila otok. Premda se još čekaju toksikološki rezultati, sasvim je sigurno da je konzumirao ovu drogu u subotu, a prema svim dostupnim podacima, gotovo je sigurno da je upravo ona uzrok ovog nesretnog događaja.

U međuvremenu, policija je uhitila tri osobe i zaplijenila veliku količinu ovih tableta, a njihov je glasnogovornik dao novu izjavu:

Strogo savjetujemo pripadnike javnosti da ne uzimaju ove tablete, u interesu vlastitog zdravlja. Ukoliko netko uzme ovu tabletu i osjeća se loše neka hitno zatraži medicinsku pomoć kod osobnog lječnika ili na hitnoj pomoći.

Premda se mnogi konzumenti šale na račun jačine ovih tableta, očito je da su izuzetno opasne, a zasad još nije službeno potvrđeno niti što točno sadrže. Još jednom vas upozoravamo na veliku količinu britanskih turista koji ljetom pohode naše festivale i opasne droge koje možda nose sa sobom. Nikad ne možete isključiti da posjeduju pošiljku upravo prejakih ili prljavih tableta, zato budite na oprezu.