PREMIERE: Dangerous Minds izdaje mračnu i pulsirajuću kompilaciju “Kontaminacija”

Klubikon_premiere_Dangerous_Minds_VA_Kontaminacija_1200x630

Industrial tehno u 4/4 ritmu!

Izdavačka kuća iz Crne Gore, Dangerous Minds spremila je svoju prvu kompilaciju po imenu “Kontaminacija” povodom godišnjice svog postojanja. Etiketa je do sada objavila sedam izdanja na kojima su se našli TKNO, Forest People i Avoid, dok smo vlasnika etikete imenom TZ Project imali priliku upoznati kroz autorsku “Rekvijem” i XHEI remiks.

Trake na premijernom VA izdanje potpisuju Marla Singer, Mikadroid, Monosaccharide, H. Paul, Bojan Vukmirovic, Drop-E, Casual Treatment, Ana Rs, Perceptor, Dale NVLS, Neglëk i već spomenutog vlasnika etikete. “Kontaminacija” sa sobom donosi pretežno mračni, industrijski tehno zvuk u four-to-the-floor pulsirajućem ritmu.

“Locirajte svoje mesto u koordinatnom sistemu konfuzije”. Ova rečenica savršeno opisuje tripozni berlinski techno trek “Usual Geometry” koji je isproducirao Francuz Marla Singer.

Trake sa neukrotivom energijom zaštitni su znak novosađanina Mikadroida, dok se motivi industrije, Planterary Assault Systems ritam i lagana nota paranoje prožimaju kroz celu “Where Are You ?”.

Za “Under Unusual Circumstances”, beogradski duo Monosaccharide je spremio dobru dozu psihoze kojom pleni zvučnim talasima u promenljivim naletima energije.

Nakon saradnje sa francuskim producentom Casual Treatment na izdanju “Rekvijem”, TZ Project potpisuje teško industrijsko macolanje “Tebi”, koje periodično zanosi hipnotišući synth.

Španac H. Paul u svom “Medicine Musical” menjao je reljefastu strukturu trake i prelazio iz rastegljivog u plastično stanje, te iz hrapavog u gumeno održavajući srednji nivo energije.

Urbani plemenski ritam išmirglan šumom i bukom u pesmi “French Bulldogs Explode In Aeroplanes” Bojana Vukmirovića dočarava zvuk beogradskog sastava Concrete DJz u potpunosti – dobra, tvrda vožnja.

“Lord of Light” Španca Drop-E podseća na skladnu igru između futurizma Jeffa Millsa i subliminalnosti Luka Slatera.

Casual Treatment je učinio da elementi unutar trake “Flor” međusobno komuniciraju i dišu, da bi u jednom trenutku polomio i izvrnuo osnovni ritam i dodatno skrenuo pažnju na dobro isproduciranu traku.

Ana Rs je odradila proper Len Faki i Johannes Heil tehno. Repetitivni Figure synth u kombinaciji sa moćnim ritmom čini “Instead Me” odličnom za podijum!

Na granici između techna i techa nalazi se Perceptorov “Eufrat” koji u prvi plan stavlja evoluciju melodije kroz vreme kojom pokušava da odvede publiku u duboku podsvest.

Dale NVSL kreirao je mračni fanki tehno trek “Basic Operation” kroz koji se prožimaju dišući vokal i rastegliva melodija.

Neglëkov “Learner” vozi penušava melodija koja se poput mehura rapidno širi i puca, ostavljajući trag po par sekundi iza sebe.

Ranu podršku pružio je The Advent koji je izdanju dao čistu desetku uz reči hvale za trake TZ Projecta i H. Paula, čije ćete trake uz ostatak kompilacije moći da kupite 28. juna.