Sven Väth, Modeselektor i Michael Mayer na Apgrade vikendu!

Sven-Vath_1_1200x630

Tri su ugla Apexa, treća godina postojanja i čak tri dana partijanja na ovogodišnjem Apgrade vikendu na novi nivo dižu beogradsku elektronsku scenu! ∆

Za verne rejvere koji svake godine dočekaju kulminaciju letnjih događaja na otvorenom u rovu ispod Vojnog muzeja, organizacija sa velikim A postarala se da ovogodišnji vikend na Kalemegdanu pod njihovim imenom bude jedan za pamćenje. Lista hedlajnera još uvek nije zvanično popunjena, ali pored nemačkih legendi kao što su Sven Väth, Modeselektor i Michael Mayer teško je reći šta se može dodati da vikend od 7-9. septembra bude još atraktivniji nego što već jeste. Ako na to dodamo da će Apgrade Weekend 2017 trajati čak jedan dan duže, možemo računati da će ovo biti pakleni produženi vikend u najavi.

Iako na svojim događajima gosti vladare svetske scene, Apgrade promoviše i mlade talente, te veliča andergraund heroje koji su svojim radom zaslužili poštovanje klabera i rejvera širom planete – Amelie Lens, Vril i Konstantin Sibold će se postarati da nove generacije nadolazećih zvezdi budu predstavljene u punom sjaju! Domaća podrška u sastavu Tijana T, Marko Milosavjević, Nikola Vemić, Stevie Whisper i Vlada Janjić imaće za zadatak da pokažu kako se u Beogradu rejva i vikend dovedu do usijanja!

Sven Vath… Šta reći o Svenu, kad je sve već ispričano? 18 rekordnih sezona Cocoona na Ibici, 30 godina karijere koju bi poželeo svaki di-džej i 50 godina života bez namere da uspori! Originalna životinja sa žurki vraća se u Beograd nakon prošlogodišnjeg nastupa u Hangaru da se ponovo druži sa starim znancima i novim rejverima koji ga još uvek nisu upoznali, dok u torbi već sprema buduće klasike i interesante raritete koji se za njega posebno režu na pločama. FUN FACTS: Jeste li znali da je kultna Enigma zapravo obradila traku “Is it Serious” koju je Sven isproducirao pod aliasom Mosaic i postala svetski evergrin u obliku pesme “Sadness”? Papa zna. Jeste li znali da je Sven jedan od direktno odgovornih za stvaranje Goa Trance žanra i promovisanja nove muzike u Evropi? Papa zna. Jeste li znali da je Mixmag ovekovečio Svenov album “Accident in Paradise” kao jedan od 50 najboljih albuma u istoriji? Papa Sven zna.

Za sve ljubitelje etiketa Monkeytown i 50WEAPONS (jedne od omiljenih pojava u andergraund izdavaštvu), dolazi čuveni duo Modeselektor! Poznati kao omiljeni sastav Thoma Yorka, deo supergrupe Moderat koju čine u saradnji sa Apparatom i jedan od najvećih muzičkih simbola Berlina, u Beogradu će predstaviti svoj di-džej set kojim su nedavno oživeli zvukove 90ih u famoznom Boiler Roomu. Opisani kao fuzija koju čine IDM, experimental, techno, breakbeat i hip hop, Modeselektor na Kalemegdan donosi zvuk kakav rov još uvek nije iskusio. Nakon što su postali deo velike BPitch control porodice sa Ellen Alien na čelu, izrasli su u gigante koji sada diktiraju tempo berlinske scene.

Pored izdavačkih kuća Cocoon, Monkeytown i BPitch Control, nadomak Pobednika dolazi i, za sada, treći glavni hedlajner – Michael Mayer, vođa kultnog Kompakta i deo srži nemačke elektronske muzike. Za sve koji nisu upoznati sa Mayerom, dozvolite da vam predstavimo producenta i di-džeja koji remiksuje globalne fenomene Pet Shop Boys, Depeche Mode, Foals i Miss Kittin, inovatora na poljima teške psihodelije i nemačke prefinjenosti koje kombinuje u saradnji sa Superpitcherom pod aliasom Supermayer i kreatora miksa Immer koji su prestižni časopisi Pitchfork, Resident Advisor i FACT imenovali “jednim od esencijalnih mikseva decenije” 2002. godine.

Apdate 3.0 je počeo sa instalacijom 22. juna, sredinom jula će biti poznate konačne funkcije novog sistema, te najnovije “unapređenje” potražite od 7-9. jula u rovu ispod Vojnog muzeja na trećem Apgrade vikendu. Rani kontigent ulaznica po ceni od 1890 dinara za parter i 2990 dinara za VIP prodaje se na blagajnama Eventima i Gigstixa.

Bili smo na nedavnoj Apgrade with Ostgut Ton večeri, a naš izveštaj pročitajte OVDE.