Upoznajte hrvatsku inovaciju: ekspresivni MIDI kontroler Zvuk9!

Zvuk9_1_1200x630

Gomila integriranih funkcija koje će osloboditi vašu kreativnost, a osim toga - ne možete "okinuti" pogrešnu notu!

Domaći startup Ad Bit tj. firma Zvuk Machines koju čine Dragan Pozder, Ratko Nimac i Igor Petrović, nakon tri je godine predanog rada izašla s fascinantnim novim MIDI kontrolerom koji će producentima elektroničke muzike osvježiti workflow i olakšati dotok inspiracije! Radi se o stroju imenom Zvuk9, čija je ideja začeta kad su Pozder i Nimac gledali uličnog muzičara kako svira instrument hand drum. Uvidjevši ekspresivnost tog jednostavnog, a opet kompleksnog instrumenta, odlučili su njegove karakteristike prenijeti u elektronički svijet.

Rezultat je sjajno dizajnirani stroj s devet touch padova osjetljivih na dodir, nekoliko tipaka i potenciometara, te sa vlastitim operativnim sustavom koji ga čini neovisnim o kompjuteru (DAW-u), a opet, savršeno je pripremljen za integraciju s njime. Drugim riječima, Zvuk9 može kontrolirati bvaše syntheve, ritam mašine i samplere u live izvedbi izravno, bez suradnje s osobnim računalom, ali je i sjajan studijski alat.

Svaki od devet padova ima X i Y krivulju, a njihov položaj se može povezati s raznim vrijednostima. Naravno, to pruža puno opušteniji način upravljanja vašim strojevima i softverom, te slobodu od pomalo rigidnih slidera i potenciometara. Samim time, vaša kreativnost će dobiti novi zamah! Tome će pridonijeti i činjenica da možete odabrati tonalitet po želji, a padovi će mu se prilagoditi. Drugim riječima, ne možete okinuti pogrešan ton – samo se prepustite i svirajte. Osim toga, aluminijsko kućište je čvrsto, a izuzetno lagano, što znači da će biti odličan partner na turnejama!

U promotivnom videu, prednosti ovog kontrolera preporuča i veliki Petar Dundov! On ga favorizira zbog mogućnosti okidanja semplova s visokom razinom ekspresije, jednostavnog programmiranja sekvenci za svoje syntheve, ali i zbog kreativne automatizacije raznih funkcija u svom DAW-u. Uvjerite se kako to sve funkcionira u akciji:

Promotivna prodaja ovog kontrolera uskoro kreće kroz crowdfunding kampanju na Indiegogo, a cijena će mu s PDV-om biti oko 1000$. Nije najdostupnije, ali obzirom na njegove mogućnosti, ovo bi vam mogao postati najvažniji “instrument”! Za više informacija, posjetite njihovu stranicu i prijavite se na mailing listu!

Zvuk9_01