Exit Dance Arena slavi 15. rođendan uz spektakularan novi izgled!

Dance-Arena-2017_design_1200x630

Plejada zvijezda posebno je impresivna, ali nije sve u imenima.

Jubilarno izdanje Exit Dance Arena pozornice bit će dosad najveće i usto – sasvim preuređeno! Premijera ovog novog izgleda odvit će se u srijedu 5.7. na No Sleep festivalu gdje između ostalih nastupaju Jeff Mills, Ellen Alien, Paula Temple b2b Rebekah… a donosi neke zanimljivosti.

Za početak, tu je nova konstrukcija, sad široka čak 55 i visoka 17 metara, a moćan zvuk garantira Meyer MILO sistem sa 102 kutije koje će pokriti čitav amfiteatar. Vizualnu stranu pokriva 300 rasvjetnih uređaja, 150 metara LED tuba i rekordnih 328 kvadrata LED ekrana!

Da bi se doživljaj upotpunio pobrinut će se jedan od vodećih svjetskih vizualnih studija Dub Video iz Lisabona, čiji će se VJ tim pobrinuti za atraktivne vizuale na LED ekranima. Oni sami slave 20. godišnjicu a dosad su radili na vodećim festivalima kao što su Time Warp, Awakenings, Cocoon in the Park, NOS Alive, Neopop i drugi.

Zatim, tu su i state-of-the-art laseri koji pružaju nevjerojatnu preciznost i pritom su sasvim bezopasni za vid, a pojačan je i arsenal specijalnih efekata koji uključuju pirotehniku, hejzere, te strojeve za suhi led i CO2.

Nedavno je i snimljen dokumentarac kojim je obilježeno 15. godina Exit Dance Arene kao globalnom fenomenu a možete ga pogledati OVDJE.

Na Dance Areni nastupaju Solomun b2b DixonBlack CoffeePaul Kalkbrenner, Hot Since 82, Recondite i mnogi drugi, a nedjelju zatvara Nina Kraviz!

Ovog ljeta Exit obilježava 50-godišnjicu hipijevskog Ljeta ljubavi, a obuhvaća četiri festivala: Sea Star u Umagu i Revolution u rumunjskom Temišvaru su završili, slijedi Exit na Petrovaradinskoj tvrđavi (od 6. do 9.7.) i Sea Dance u Crnoj Gori (od 13. do 15.7.) Cijena ulaznice za posjetitelje iz ex-Yu regije je i dalje povoljnija: posjetitelji iz Hrvatske svoju mogu riješiti OVDJE, a posjetitelji iz Srbije OVDJE.

EXIT-2017-Electronic-acts-min