VIDEO: Legendarni “Domino” napokon dobio spot

Oxia-Domino-rework_offcial-video

Posle više od deceniju od objavljivanja klaberskog klasika francuski producent Oxia je otkrio zvanični video trake.

Nakon što je 2006. godine izašlo na Speicher seriji, “Domino” na Kompakt Extra postalo je jedno od najprepoznatljivijih tehno himni u svetu elektronske muzike.

Reizdanje evergrina ispraćeno je remiksima bivšeg Kompakt kolege Robaga Wruhmea, Innervisions pulena Frankey & Sandrino, kao i slavnog Matadora. Ovog puta, “Domino” je našao svoje mesto u redovima etikete Sapiens koji vodi francuski house producent i di-džej Agoria.

“Nalaženje remiksera je potrajalo”, izjavio je Oxia nedavno, “Neverovatni Frankey i Sandrino, čija mi je traka “Acamar” bila apsolutni favorit 2015. godine, Matador koji je skoro lansirao svoju Rukus etiketu, kao i multitalentovani kolega sa bivše Kompakt etikete Robag Wruhme. Svi su neverovatno talentovani i na sreću strpljivi što su sačekali izlazak ovog EPa.”

Video koji je urađen nakon više od deceniju obrađuje temu ljudske transformacije. Režiser Arsene Chabrier i direktor fotografije Thomas Pantalacci iskoristili su mermer, zlato i biblijske slike tokom celog videa zajedno sa maskama, kao i epski trenutak monolita koji u kombinaciji sa elektricitetom naglašava tenziju, te kasnije snagu i moć ove trake.

U nastavku pogledajte video: