PLAY: Solomun remiksovao “The Age Of Love”

Gorostas iz Travnika unapredio je kultnu himnu iz 1990.

Jedan od apsolutnih šefova svetske haus scene, Solomun remiksovao je rejverski klasik ekipe Jam & Spoon “The Age of Love”. Vođa etiketa 2DIY4 i Dinamic, glavni i odgovorni iza poznatih rezidentura “Solomun+1” na Ibici i čovek koji je redefinisao moderni haus zvuk osvrnuo se na kultnu traku koju je uradio za 25-godišnjicu etikete Renaissance u okviru specijalnog remiks izdanja. Ovo je prvo izdanju u nizu remiks serije “The ReMix Collection” koja će se bazirati na modernim osvrtima poznatih klasika koji su plenili podjume poslednje dve i po decenije .

“”The Age of Love” je jedna od retkih traka iz tog perioda koje puštam u svojim setovima.” Solomun je dodao: “Ovo je za mene već bilo bezvremensko izdanje. Zato sam se i složio da uradim remiks.”

Traka počinje mračnim, plemenskim, gotovo seksualnim, ali takođe i suptilnim bitom koji instantno budi želju za pomeranjem donjeg dela tela, dok se na njega nadograđuje tema originalne trake. Solomun važi za vrsnog poznavaoca detalja u muzici, te je na trenutke ubacio zvuke gumene distorzije koja u stilu klimanja potpuno održava pažnju slušaoca i konstantno uvlači u svoju spiritualnu dimenziju. Drugi deo pesme rezervisan je za prirodniji zvuk bongo bubnjeva i eksponencijalne esid rajzere koji se polako raspadaju i zaustavljaju na vremenskoj tački 6:30, kako bi se publika vratila u stanje optimalne doze energije i uvukla u Solomunov svet.

Digitalno izdanje će izaći 21. jula, dok će vinil izaći kasnije u avgustu zajedno sa Jam & Spoon Watch Out For Stella verzijom originala, a Solomunovu verziju himne poslušajte ispod.