PLAY: Orbital besplatno objavio novi singl “Copenhagen”

B0091P 2165

Prva traka sa novog albuma je spremna za klubove!

Jedan od najpoštovanijih sastava plesne elektronske muzike, Orbital sprema novi album, te da bi javnost ponovo zaintrigirali za svoj raskošni rejv zvuk, odlučili su da podele traku “Copenhagen” koju su uspešno istestirali na festivalima Bluedot i Forbidden Fruit. Nakon visoko cenjenog albuma “Wonky” iz 2012., najavili su novi za početak 2018. godine koji već neko vreme spremaju u pauzama između nastupa, dok su početkom 2017. objavili najnoviju verziju svog starog hit remiksa “Kinetic”.

“Uživam dok sviram ovu pesmu i dok je polako razgrađujem kroz nastupe”, izjavo je Phil Harnoll i dodao: “Mislili smo da će ovo poslužiti kao mali poklon našim fanovima pred naš povratak na scenu”.

Druga polovina britanskog sastava i Philov brat, Paul Hartnoll smatra da je ovo dobra najava za novi album koji će posle dužeg vremena izaći iz zajedničkog studija u Brightonu, te da će pokazati pravac u kojem će se kretati njihova produkcija: “U ova čudna i nesigurna vremena, (ova traka) učinila mi se kao emotivan početak novog poglavlja Orbitala koji uliva nadu.”

“Copenhagen” zvuči kao rejverski raj polomljenih ritmova obojen širokim spektrom boja kroz koji se prostire magičan glas Lise Knapp.

U nastavku poslušajte i besplatno preuzmite prvenac sa predstojećeg albuma grupe Orbital: