PLAY: Denis Horvat izbacio melodični tehno u tri različite dimenzije

Denis-Horvat_1_1200x630

“Lodi" EP izašao je za nemački AEON!

Denis Horvat, hrvatski producent sa danskom adresom u poslednje vreme dobija sve više pažnje, te je to dokazao izdanjima na etiketama Innervisions, Afterlife, Balance Music i Objectivity, kao i singlovima “In Hertz”, “Exit” i “Rondo“. Kako nam je u intervjuu otkrio svoj zvuk naziva synth technom čiji lični pečat leži u posebnim big room zvucima, na kojima počiva njegovo najnovije izdanje “Lodi”. Horvat se ovom prilikom vratio na AEON i dostavio tri hipnotišuće numere bogate detaljima – “Lodi”, “The Task” i “Severina”.

Lodi” počinje kotrljajućim tomovima i marširajućom bass linijom na koju se nadovezuju skup apstraktnih zvukova visokih frekvencija koji zajedno odaju utisak prolasku kroz džuglu prepunu zvečarki. Nakon što vas, verovatno, ujede zmija u vašoj glavi od otrova kreće pozitivni halucinogeni synth-folk trip koji tokom vremena evoluira u masivnu big room melodiju. U tom trenutku, iz džungle se direktno teleportujete usred stadiona koji gori usled postignutog het trika vašeg omiljenog fudbalera.

Kako se gusenica zatvara u svoju čauru i transformiše u prelepog leptira, tako se može i opisati druga pesma sa izdanja – kontast između mraka i svetlosti u pesmi “Severina” predstavljen je kroz igru hipnotišućeg sinta i pozitivnog treperenja.

The Task” u startu zvuči kao ton za nepostojeći broj kom je dodata ritmička sekcija, da bi se na to sve nadovezao mračni big room synth i počeo sa svojim zavođenjem. Horvat se očigledno pogirao, kao i u “Severini”, sa balansom između ritam sekcije, velikih sint vodilja, kao i repetitivnom melodijom koja se prožima kroz celu traku i usaglašava sa ostatom miksa.

“Lodi” je izašao 28. jula na etiketi AEON, a svoju kopiju možete nabaviti OVDE.