Music Minds Matter birnuće se o zdravlju muzičara širom sveta

music-mind_1200x630

Mentalno zdravlje umetnika postao je jako ozbiljan problem.

Help Musicians, najveća organizacija Britanske muzičke industrije koja se bavi zdravljem i dobrobiti umetnika sa “ostrva”, u petak, 28. jula najavila je kampanju Music Minds Matter koja će se baviti mentalnim zdravljem ljudi u muzičkom poslu na globalnom nivou. U saradnji sa Association for Electronic Music (AFEM), krajem godine biće lansiran 24-časovni sistem pomoći koji će pomagati ljudima u muzičkom biznisu kroz kliničku, terapeutsku i medicinsku pomoć i savete, te službu telefonske pomoći.

Kako bi se cela kampanja pokrenula potrebno je prikupiti oko 200.000 funti, dok su akciju podržali Nile Rogers, Nicole Moudaber i B Traits.

“Od Mocarta do Van Goga, od Thelonious Monka do Kurta Cobaina i od Michael Jacksona do Chestera Benningtona i mog dragog prijatelja Chrisa Cornella, veliki umetnici su uvek morali da se nose ne samo sa svojim visokim očekivanjima sebe, već i javnosti i industrije”, rekao je Nile Rodgers.

Nicole Moudaber se takođe osvrnula na problem koji izjeda muzičku industriju i njene umetnike: “Mentalno zdravlje je jako ozbiljan problem unutar muzičke industrije i moramo da se suočimo sa time.”

Za više informacija o kampanji i donacijama informišite se OVDE.