Avicii se vraća na muzičku scenu

Nakon godišnje pauze i izjave da prestaje sa turnejama usled teških fizičkih problema, Avicii se vraća sa novom produkcijom i "magičnom kutijom".

Kada je EDM svet čuo da se Avicii povlači iz di-džejinga, mnogi su ostali u šoku. Naravno, to nije značilo da će prestati da se bavi produkcijom. Nakon što je objavio saradnju sa Nile Rogersom i grupom Chic na njihovom novom albumu “Its About Time”, na kom će se naći i kolaboracije sa Lady Gagom, Daft Punkom i Pharellom, Tim Bergling na fejsbuku je premijeno objavio insert iz svoje nove trake “Lonely Together” i najavio svoj novi album kao “najbolji u karijeri” koji će stići veoma uskoro.

Pored ove dve vesti, Avicii je u znak svog povratka na scenu određenim umetnicima poslao “magičnu kutiju” sa svojom novom produkcijom. Kutija se prilikom otvaranja uključuje i pokreće muziku inspirisanu Aviciijevim soničnim pečatom, dok povrh zvučnika stoji pismo u kom se potvrđuje da se mladi šveđanin vraća u muzički biznis. Strana obožavatelja Avicii Mexico i DJ Tigerlily objavili su izgled i zvuk “magične kutije”, zajedno sa sadržajem pisma:

“Svi mi dostignemo tačku u našim životima i karijeri, kada shvatimo ono što nam je najviše važno.

Za Aviciija je stvaranje muzike. To je ono za šta živi, za šta je rođen. Bio je samo dete u školi kada je svoju prvu pesmu postavio na internet. Odjednom je nastupao pred milionima, ispred oskudnog okeana ruku, lica i blica. Bilo je puno. Bilo je brzo.

Prošle godine kada je Avicii prestao sa svojim nastupima uživo, mnogi su mislili da je to bilo to. Njegov odlazak sa scene bio je sagledan kao da je on napustio muziku zauvek. Ali, završetak sa nastupima nikada nije značio kraj Aviciija. Umesto toga, vratio se na mesto gde je sve to imalo smisla – u studiju.

Sledeća faza Aviciijevog života biće posvećena njegovoj ljubavi prema pravljenju muzike. To je početak nečeg novog i sada ćete čuti kako to zvuči”

Avicii

U nastavku pogledajte kako “magična kutija” izgleda i zvuči.