Tale Of Us i Vaal objavili “Monument” za Afterlife

Tale-Of-Us_Vaal_1_1200x630

Svetlucanje melanholičnih melodija i grmljavina bas linija.

Nakon trogodišnje pauze i izdanja “Concor” za Life & Death, Tale Of Us i Vaal predstavijaju novi EP po imenu “Monument”. Vaal se vraća na etiketu italijanskog dvojca sa berlinskom adresom nakon što je prošle jeseni objavila “Wander To Hell”, dok se na Afterlife žurkama redovno nalazi u ulozi selektora. Šesto izdanje etikete predstavlja spoj romantičnih melodija, prodornih bas linija i vokala koji izazviaju topljenje uma. Dve nedelje kasnije izlazi i “Monument” remiks izdanje na kome će se naći Barnt i Stephan Bodzin.

“Monument” je traka sa svetlucavim melanholičnim melodijama koje pojačava emocija specifičnog vokala koji daje Vaal iliti Eliot Sumner, ćerka britanske legende Sting. Sa druge strane vinila, nalazi se minimalistični instrumental izuzetne potentnosti. Kako sama traka kaže, savršena je za zatvorene prostore – čelična distorzija tehno sintova odbija se od zidova velikih magacina i masivnih hala koje prekida emotivna pauza, samo da bi nastavili tresak i grmljavina, među zidovima “The Hangar”-a.

Afterlife će u prodaju pustiti “Monument” 1. septembra, dok Tale Of Us i Vaal možete uhvatiti na prvoj jesenjoj Apgrade žurki 28. oktobra u beogradskom Hangaru Luke Beograd.